A legfinomabb IR-barát ünnepi édesség: mandulás félholdak 4 lépésben

MacPherson Éva, egészség és táplálkozás terapeuta

Egészséges és finom!

A következő hozzávalókra lesz szükséged:

100 gr mandulaliszt

80 gr teljeskiőrlésű zabliszt

100 gr vaj vagy kókuszzsír

60 gr eritrit finomra darálva

1 tojássárgája

1 rúd vanília

6-8 csepp édesnarancs illóolaj (Citris sinensis ze.)

100 gr legalább 70%-os étcsokoládé a díszítéshez

Így készítsd el:

1. Keverd össze a liszteket a puha vajjal, eritrittel és a tojásárgájával, majd ízesítsd a vanília rúd kikapart belső magjaival és az édesnarancs illóolajjal.

2. A masszát jól gyúrd össze, és tedd be a hűtőbe legalább 20 percre, így könnyebben formázhatóvá válik.

3. A tésztából készíts a kezeddel duci félholdakat, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben süsd őket 12-15 percig, 170 fokon légkeveréses sütőben.

4. Most jön a legjobb rész: a felolvasztott fekete csokiba mártogasd bele a holdacskák egyik csücskét. A veszteséget elkerülendő pedig nyugodtan lenyalhatod az elcsöppenő csokoládét.

Életmód blogomban és előadásaimon az egészségmegőrzés természetes módjairól, és az IR életmódról beszélek. Készen kapott tervek helyett gondolkozni tanítalak meg.

MacPherson Éva

egészség és táplálkozás terapeuta