Okosabb leszel, ha fagyit eszel reggelire

Europress
V. Zsófi

Nagyon fellelkesültünk egy új kutatás eredményeit látva!

Yoshihiko Koga, a tokiói Kyorin Egyetem professzora vezette a klinikai kísérletet, melyben arra kérték az önkénteseket, hogy rögtön ébredés után egyenek fagyit, majd utána végezzenek el különféle mentális feladatokat egy számítógépen. Aztán összehasonlították az eredményeiket a kontrollcsoporttal, akik nem ettek semmit ugyanazon teszt a kitöltése előtt. A fagyis csoport tagjai sokkal gyorsabban reagáltak és jobban fel is tudták dolgozni a kapott információt. A teszt közben ellenőrizték a résztvevők agyi aktivitását, ami a nagyfrekvenciás alfa-hullámok növekedését mutatta, ez pedig magasabb szintű éberséget jelez.

Olvasd el ezt is!
Kiderült: a reggeli rosszullét jót jelent a terhesség alatt!

Ha arra gondolsz most, hogy talán csak a hideg által kiváltott sokkhatás miatt teljesítettek jobban azok, akik fagyit ettek, akkor nem jársz rossz nyomon. De Koga professzor ezt is ellenőrizte egy másik csoporton, ők csak egy nagy pohár hideg vizet ittak a teszt előtt. Ők is jobban teljesítettek ugyan a kontroll csoportnál, de a fagyisok lekörözték őket.

A kísérletet egyébként tovább folytatják, amíg rá nem lelnek arra az összetevőre, ami a jobb teljesítményt okozta. Szóval egyelőre ne váltsd le a zabkásádat, de egyszer-egyszer, amikor különösen korán kell elintézned valamit, prezentálni vagy vizsgázni, vágj be nyugodtan egy fagyit!

Kipróbálod?