Kiderült: a reggeli rosszullét jót jelent a terhesség alatt!

Europress
V. Zsófi

Bármilyen kellemetlen legyen is, azt jelzi, minden rendben.

Egy új kutatás szerint azoknál a nőknél, akik a terhesség alatt reggeli rosszulléttel küzdenek, 50%-kal kisebb lehet a vetélés esélye. A terhesség korai szakaszában jelentkező émelygést tapasztaló kismamák kisebb eséllyel vetéltek el vagy született halva a csecsemőjük, mint azoknak a nőknek, akik jól érezték magukat a terhesség első néhány hónapjában. Továbbá azt találták, hogy azoknak a nőknek „vált előnyére” a reggeli rosszullét, akik csak émelygéstől szenvedtek, de nem hánytak.

Olvasd el ezt is!
11 híresség, aki nyíltan beszél a teherbe esés nehézségeiről

Az amerikai kutatásban 800 olyan nő vett részt, akik korábban már legalább egyszer elvetéltek, majd újra teherbe estek. A nők több mint fele naplót vezetett a terhesség első nyolc hetében, közülük a reggeli émelygéssel küszködők 50-70%-kal kevesebbszer veszítették el a babájukat a terhesség alatt.

Olvasd el ezt is!
Még mindig tabutéma? Szívszaggató illusztrációk a vetélés fájdalmáról

A kutatás vezető orvosa, Dr. Stefanie Hinkel azonban hozzátette, hogy azt még nem tudják, pontosan hogy függ össze az émelygés a vetéléssel, illetve, hogy az első gyermekükkel várandós nőkre is igaz lehet-e a megfigyelésük. Illetve fontosnak tartotta hozzátenni, hogy a reggeli rosszullét hiánya nem feltétlen jelent rosszat, mert minden terhesség más. Senki nem vonjon le elhamarkodott következtetést egyetlen tünet meglétéből vagy hiányából!

Te küzdöttél reggeli rosszulléttel?