Képes vagy kilépni a komfortzónádból? 4 szituáció, amiben tesztelheted magad

Europress
Joy.hu

Mert az igazi csodák bizony ezen a bizonyos zónán kívül történnek...

Az alábbi egyszerű szitukban tesztelheted magad: ha igen a válaszod minden helyzetben, akkor egyértelműen ki mersz lépni a komfortzónádból, és nem tart vissza semmilyen félelem, vagy szorongás attól, hogy teljes, boldog és felszabadult életet élhess.

1.) Elmész egy olyan szülinapi buliba, ahová ugyan egy jó barátod hívott el, de egész biztosan senkit sem ismersz ott rajta kívül?

Ha inkább kifogásokat keresel, mert félsz új embereket megismerni, új ismeretségeket kötni, akkor bizony nem mersz kilépni a kis biztonsági zónádból.

2.) Meg mersz szólítani idegeneket az utcán?

Mondunk két példát: reggel, a buszon rá mersz köszönni a már sokadik alkalommal látott utastársakra? Vagy bátran segítesz a turistáknak eligazodni a városban (akár idegen nyelven is)? Ha igen a válasz, akkor igazi bevállalós csaj vagy!

3.) Nem vagy nagy sportrajongó, de az egyik barátod elhív, hogy próbáld ki vele a falmászást. Elmész egy ilyen extrémebb sportprogramra?

Még ha nem is tartod magad annyira ügyesnek és sportosnak, akkor is kipróbálod ezt a mozgásformát, vagy megijedsz a kihívástól? Ha igen a válasz, akkor nem félsz magad mögött hagyni a bizonytalanságaidat.

4.) Probléma adódik a munkahelyeden. Fel mered hozni ezt a felettesednek, hogy találjatok erre valamilyen megoldást?

Vagy inkább a kollégáidra bízod ezt a "kellemetlen" feladatot? Sokat számít az, hogy felvállalod-e a véleményed és tudod-e képviselni az érdekeidet egy ilyen helyzetben.

Ha több IGEN-t gyűjtöttél össze, mint NEM-et, akkor egyértelmű a válasz: te nem félsz új dolgokat kipróbálni, és engeded, hogy az újabb és újabb jó élmények beáramolhassanak az életedbe!

Olvasd el ezt is!
8 dolog, amin nem tudsz változtatni

Te kiléptél már valaha a komfortzónádból? Hány IGEN választ adtál?