Reggeli stressz? 5 mód, hogy ne idegeskedéssel induljon a napod

Europress
Birta Brigi

Ha már reggel elrontja valami a hangulatodat, és rögtön idegeskedni kezdesz, az az egész napodra rányomja a bélyegét. Most megmutatjuk, hogyan kerülheted el ezt:

Olvasd el ezt is!
5 mód, ahogy a helyes légzés megváltoztatja az életedet

Alapvető: aludj többet vagy jobban!

Már eleve idegesebb vagy, ha nem aludtál megfelelően. Ezért alakíts ki egy olyan alvási rendszert, amelyben minimum 7 óra jut minden éjszakára és nagyjából ugyanakkor fekszel le és kelsz. Ha nem tudsz könnyen elszenderedni, bújj ágyba fél órával hamarabb, vagy végezz el pár nyugtató jógagyakorlatot.

Találj ki egy szórakoztató reggeli rutint!

Legyen időd reggel elkészülni, és ne rohanással indíts. Ébredés után mondjuk kapcsold be a kedvenc zenédet, ami alatt elkészíted a kávédat, majd jöhet egy gyors hírcsekkolás, esetleg Insta-idő. A lényeg, hogy élvezd, és jó érzésekkel töltsön el.

Olvasd el ezt is!
4 lehetséges ok, ami miatt túl hosszú ideig tart a menstruációd

Ne használd többet a szundi gombot!

Tudjuk, nagyon nehéz, de az a 10 perc alvás nem segít, sőt utána még fáradtabban kelsz. Szokj le róla, és hidd el, sokkal frissebben indul majd minden egyes napod.

Írd le a gondolataidat!

Kapj elő papírt, és írj le mindent, ami csak eszedbe jut, vagyis írd ki a gondolataidat. Nem muszáj, hogy összefüggő legyen, csak ürítsd ki az elmédet. Ezt a nyugtató módszert sokan alkalmazzák Amerikában, akár meditációnak is beillik.

Nyújts!

Ha nincs is időd/kedved sportolni reggel, legalább nyújtsd meg az izmaidat. 10 perc is elég lesz ahhoz, hogy a testedet frissebbnek és energikusabbnak érezd!