Egyél még, úgyis lefutod!

Europress
Futásról Nőknek/ Elek Dóra Zsuzsa

Először is tisztázzuk: NEM! A kijelentés nem igaz . Nyilvánvaló, hogy a futással több energiát használsz el, mintha a kanapén tespednél, de ez nem jelenti, hogy a futás miatt bármit és bármennyit ehetsz. Bár nagyon elcsépelt, nagyon igaz, hogy a megfelelő forma 70%-ban azon múlik, hogy mit eszel.

Olvasd el ezt is!
4 dolog, amit bárcsak elmondott volna valaki, amikor elkezdtem futni

Egy fél óra laza futással, 5 kilométeren én nagyjából 200 kalóriát égetek el (kb. 50 kg vagyok). Persze nem minden 50 kg súlyú nő éget el ennyit, de én, ezzel az edzettségi szinttel, laza, könnyű intenzitású futásnál ennyit égetek, ez tény. Ez a 200 kalória, 41 gramm Snickers csokinak (nincs egy szelet!), 6 darab mogyoróvajas keksznek, egy fél marok gumimacinak vagy egy fél sajtburgernek felel meg.

Az emberek nagy része hajlamos alábecsülni az elfogyasztott ételek kalórimennyiségét, míg az elégetettekét pedig jóval fölé lövik. Persze nem azt mondom, hogy számolgatnod kell a kalóriákat, azt sem mondom, hogy nem szabad mindent enni. De! Ha a célod az alakformálás, akkor bizony oda kell figyelned arra, hogy mennyit eszel. Ahogy arra is, hogy mit, még akkor is ha futsz!

HA ODAFIGYELSZ AZ ÉTKEZÉSEDRE, JOBB FUTÓ LESZEL!

A cikk folytatását IDE kattintva olvashatod a Futásról Nőknek Magazin oldalán!