5 tipp, hogy betegség nélkül vészeld át az influenza szezont

Europress
Joy.hu

Jöhet egy kis immunerősítés?

Ilyenkor szinte kötelező megtenni az alábbi óvintézkedéseket, hiszen közeleg a "köhögős-megfázós" szezon, amit azért valljuk be: jobb lenne ép bőrrel megúszni!

1.) Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étkezés: jöhetnek a superfoodok!

Minden, aminek magas a rost-, vitamin-, és ásványi anyag tartalma, azt iktasd be a menüdbe! Gyümölcsök közül például ilyen a grapefruit, a citrom, narancs, alma, míg zöldségek esetében a cékla, répa, csicseriborsó, sárgaborsó és a hüvelyesek a nyerőek! Ja, és persze az olyan magvak és fűszerek, amiket szintén szuperkajaként tartunk számon: a kurkuma, a mandula vagy a chia mag!

2.) Sok-sok folyadék

Persze a jó minőségű ásványvízre gondolunk első sorban. Ez segíti a bélműködést, ami a legfontosabb immunszervünk, szóval legyen meg mindennap az a 1,5-2 liter!

3.) Stresszűzés

A stressz, a kialvatlanság, a rosszkedv nagyban befolyásolja a szervezet védekező képessségét. Egy kis meditációval, pihentető olvasással, vagy egy kiadós nevetéssel viszont tehetsz ellene!

forrás: Europress

4.) Moss kezet gyakrabban!

Főleg ha használsz tömegközlekedési eszközöket. Így nagyobb eséllyel kerülöd el a fertőzéseket és a bacikat!

5.) Sportolj!

Testnek és léleknek is felüdülés egyszerre! Ne hagyd abba a rendszeres sportot télen, még akkor se, ha nehezebb kikelni ilyenkor az ágyból! Az immunrendszerünk ellenálló képességét ugyanis nagyban megnöveli a rendszeres testmozgás, a lényeg csak annyi, hogy ebben az időszakban semmiképp ne hajtsd túl magad.

Olvasd el ezt is!
A 8 legjobb étel megfázás ellen

Ti melyiket vetitek be a téli időszakban?