Jobb vagy bal? Ezen az oldalon ajánlott aludni! Eláruljuk, miért!

Europress
Kata

Nem is gondolnád, hogyan befolyásolja szervezete működését.

Az életünk egy jelentős részét alvással töltjük, és mint az kutatások során kiderült, egyáltalán nem mindegy, hogy melyik oldalunkon fekszünk közben. a testhelyzet ugyanis hatással lehet az egészségünkre - és a tudósok bizonyították, hogy sokkal jobb a bal oldalunkon aludni. De miért?

Hatékonyabban működik a nyirokrendszer

A nyirokrendszer felelős azért, hogy testünkből eltűnjenek a hulladékok és méreganyagok. Ennek a rendszernek a legnagyobb, mellkasi csöve a bal oldalunkon helyezkedik el, ezért amikor ezen az oldalon alszunk, segítjük a hulladékok áramlását, feldolgozását. A szintén a nyirokrendszerben áramló fehérjék és zsírok pedig gyorsabban jutnak el a szövetekbe.

Jobban dolgozik a lép

A lép a nyirokrendszer legnagyobb szerve, ami láss csodát, szintén a bal oldalunkon helyezkedik el. Ezért ha így alszol, a gravitáció segíti ide áramlani a szennyeződéseket, melyeket ezáltal hatékonyabban szűr ki a lép.

Alvás közben szépülni? Lehetséges!
Csak próbáld ki ezzel!

Könnyebb megbirkózni a szennyeződésekkel

A vékony és vastagbél közötti ileocecal szelep szintén a bal oldalunkra esik, így ha azon alszunk, megkönnyítjük, hogy a hulladékanyagok átkerüljenek rajta keresztül a vastagbélbe. Ettől pedig a vastagbél gyorsabban tudja végezni a feladatát.

Megelőzhető az éjszakai gyomorégés

Ha gyakran van problémád éjszakai gyomorégéssel, segíthet a megelőzésben az is, ha a bal oldaladon szenderedsz el. Így ilyenkor nehezebben áramolhatnak mindenféle anyagok a gyomrodból a nyelőcső felé.