4 dolog, amit feltétlenül tégy az életmódod részévé , ha IR-rel küzdesz

MacPherson Éva, egészség és táplálkozás terapeuta

Az inzulinrezisztencia sikeres kezelése elsősorban a megfelelő életmódon alapul.

Fontos tudnod, hogy minden egészséges embernek is ezt az életmódot kellene elsajátítania ahhoz, hogy a szénhidrát anyagcseréje ne károsodjon az életkor előrehaladtával. Tehát a jó hír az, hogy nem leszel különc, a családodban és a környezetedben mindenki nyugodtan követheti a példádat, csak 3 dolgot nyerhet vele: egészséget, életenergiát és szép testformát!

Az IR életmód 4 alap pilléreken nyugszik:

1. Szabályozott táplálkozás

Ez az IR diéta. Lényege, hogy a napközbeni szükséges szénhidrát mennyiséget 6 étkezésre elosztva, 3 órás időközönként kell elfogyasztanod. Ezzel biztosítod a vércukor-inzulin szint stabilitását. Fontos megtanulnod, hogy mely szénhidrátok szívódnak fel gyorsan, és melyek lassan, mivel az étkezések alkalmával az utóbbiakat kell előnyben részesíteni.

2. Rendszeres sport

Hetente legalább 3, de nem többször, mint 5 alkalommal szüksége van a testednek az intenzív edzésre. A 2 nap pihenő viszont kötelező. Akkor sem kell azonban a kanapét őrizned, élj aktívan!

3. Az önismeret fejlesztése, lelki egyensúly megteremtése

Ez mindenkor és mindenki számára rendkívül fontos, de különösen sokat segíthet a fegyelmezett életrend és a pozitív egészségtudat kialakításában.

4. Rendszeres orvosi konzultáció

Az IR kezelésében az endokrinológus szakorvos az illetékes, ő dönt a kiegészítő gyógyszeres kezelés szükségességéről. Keress fel egy IR étrendben jártas táplálkozási tanácsadót is, praktikus javaslataival megkönnyíti az új életmódod elsajátítását!


MacPherson Éva

egészség és táplálkozás terapeuta

Életmód blogomban www.airmid.hu és előadásaimon az egészségmegőrzés természetes módjairól, és az IR életmódról beszélek. Készen kapott tervek helyett gondolkozni tanítalak meg.