Használd ezt a 3-as szabályt a káros barátokkal szemben

Europress
V. Zsófi

Néha nehéz megmondani a különbséget aközött, hogy egy barát mikor hibázott és mikor van tényleg rossz hatással rád vagy használ ki.

Vannak olyan emberek, akik egyszerűen túl károsak ahhoz, hogy a barátaid legyen, ugyanakkor az sem jó ötlet, hogy minden barátodat, akivel nem értesz egyet vagy nem úgy viselkedik, ahogy szeretnéd, kiiktass az életedből. Könnyebben megtudhatod, hogy miről van szó, ha a hármas szabályt alkalmazod.

Olvasd el ezt is!
Ezzel a jeggyel barátkozz a horoszkópod szerint

Ha tehát valaki egyszer hazudik neked vagy cserbenhagy, az lehet, hogy éppen véletlen, vagy a körülmények szerencsétlen összjátéka. Ha viszont többször is megtörténik, akkor az viselkedésminta és mérlegelned kell, szükséged van-e erre az emberre az életedben.

„Egy hazugság, egy be nem tartott ígéret vagy egy felelőtlen döntés lehet egy félreértés eredménye. Ha másodszor is előfordul, akkor az súlyos hiba. Ha viszont harmadszor is becsap, akkor egy csalóval van dolgod, és vagy szándékosan álnok vagy nincs lelkiismerete.”

-

- magyarázza Martha Stout, harvardi pszichológus.

Olvasd el ezt is!
Őszi bakancslista legjobb barátnőknek

Persze van néhány kivétel, például, ha a barátod családjában tragédia történik, akkor érthető, ha egymás után többször előfordul, hogy nem lehet rá számítani, de ha mindig valami ilyesmire hivatkozik, valószínűleg hazudik. Mindig jobb ötlet az emberek tetteit és viselkedésmintáit figyelni a szavaik helyett.

Olvasd el ezt is!
4 féle barát, akire feltétlenül szükséged van

Forrás: Lifehacker

Te alkalmaznád ezt a szabályt?