6 dolog, amit a főnököd MINDIG figyel

Joy.hu

Mindegy, hogy milyen területen dolgozol: média, kereskedelem vagy IT... Jobb, ha tudod, hogy a főnököd az alábbiakat mindig észreveszi a munkád során, ezért érdemes rájuk odafigyelni!

Szóval mit figyel a boss? Olvasd át az alábbi listát, és megtudod!

1.) Hogy mikor érkezel reggelente

Igyekezz mindig az előírt időpontban megérkezni, vagy minimum akkor, amikor az összes többi kolléga! Sajnos a folyamatos késést szinte egy munkahely sem kultiválja túl sokáig...

2.) Hogy este mikor hagyod el az irodát

Szintén figyelj oda arra, hogy lehetőleg ne te legyél hétfőtől péntekig az, aki mindig a legkorábban, vagy a munkaidő lejárta előtt lelép. Nem kell folyton túlórázni, de az időt elcsalni sem érdemes, mert úgyis kiderül!

3.) Hogy hogyan öltözködsz

Minden munkahelyen vannak írott vagy íratlan szabályok ezt illetően. Van, ahol a meghatározott dress code-hoz kell igazodni, és olyan is, ahol csak követni a normát és többi munkatárshoz hasonlóan öltözni. Ne feledd: a ruháiddal reprezentálod magad és a céget is, ahol dolgozol, ezért figyelj oda, hogy pl. egy új munkahelyen az első hetekben mit kapsz magadra! Ne akard, hogy emiatt szóljon be neked a főnököd!

Olvasd el ezt is!
Miért égnek ki 30 éves korukra az Y generáció dolgozó női?

4.) Hogy hogyan használod a munkaeszközeid

Különös tekintettel a céges telefonra és az e-mailekre. A barátnőiddel csacsogsz folyamatosan a céges számlát növelve, vagy tényleg az ügyfeleiddel beszélsz? A munkahelyi e-mail fiókod személyes levelekkel van tele, vagy "rendeltetésszerűen" használod? Ezeket biztos, hogy kiszúrja a boss, szóval csak óvatosan!

5.) A szavak és kifejezések, amiket használsz

Kerüld a csúnya és trágár beszédet, ez alap! A választékos fogalmazás pedig egy fontos plusz lehet a munkahelyen, nem beszélve arról, hogy a szakszavakat is jól használd, amiket az adott munka megkövetel.

6.) Hogy hogyan osztod be az idődet

Ha valamit nem teljesítesz határidőre, vagy mindennap este 10-kor távozol az irodából, akkor a főnöknek hamar fel fog tűnni, hogy gondjaid vannak a time managementtel! Ne pazarold a munkaidődet a személyes dolgaidra, és próbálj meg ne 3 órán keresztül ebédelni! Ilyen "apróságokkal" már sokat javíthatsz a saját teljesítményeden!

Olvasd el ezt is!
Mikor mondod, hogy elég volt? A munkahelyi felmondás 9 leggyakoribb oka

Te odafigyelsz ezekre?