4 dolog, amit felejts el, ha fogyni akarsz

Europress
Zubor Rozi - IgenAnya

Ha szeretnél nem csak leadni néhány kilót, de meg is tartani az új formádat, ezekről a dolgokról bizony le kell mondanod.

1. Kalóriában dús italok

Felejtsd el a cukros gyümölcsleveket, és a szénsavas üdítőket. Víz, víz és víz, esetleg reggelente egy kis zöld turmix, cukormentes tea és/vagy kávé.

2. Étkezések kihagyása

Rövid távon úgy érzed, jó megoldás, de a szervezet éheztetése hosszú távon nem jó döntés. Falási rohamokhoz vezethez, lelassulhat az anyagcseréd is, és a vége az lesz, hogy még több kiló leszel, mint amikor nekiálltál koplalni.

3. Rántott, olajban sült ételek

Ha tényleg elhatároztad magad és valóban le szeretnél adni néhány kilót, akkor egy időre el kell búcsúznod a rántott husiról, a sült krumpliról, és minden olyan panírozott és nem panírozott dologról, ami olajban sült. Alternatív megoldás lehet a kókuszolaj, de amit lehet, süss tepsiben, vagy párolj.

4. Szénhidrát és cukrok evése éjjel

Mondjuk nappal sem nagyon ajánlott, maximum a teljes kiőrlésű gabonákból készült dolgok. De a cukkor olyankor sem. Éjjel viszont pláne nem! Mindig arra gondolj, hogy amit este 6 után eszel, annak a dupláját raktározza el a szervezeted. És mind a hasadon és a fenekeden landol majd.