A különös ok, ami az erős fejfájás hátterében állhat

Europress
Joy.hu

Erre a legtöbben nem is gondolnak! Ha már minden más okot kizártál, akkor lehet, hogy ez áll a fájdalom hátterében!

A mai rohanó és sok esetben stresszes világban, a szakorvosok szerint egyre több fiatal és fiatal felnőtt szenved az éjszakai állkapocs szorítás problémájától. Ez egy önkéntelen dolog, amire gyakran csak a reggel és napközben jelentkező erős fejfájás és arcizom, illetve állkapocs tájéki fájdalom emlékeztet.

Ezzel szinte "kéz a kézben" jár az éjjeli fogcsikorgatás is, ami szintén óriási izommunkát jelent az adott területen, ráadásul sajnos nagy mértékben károsítja a fogakat is. Ezek következtében nem csak a folyamatos fejfájás, de gyulladás és izomgörcsök is kialakulhatnak a szervezetben. A szakértők szerint az ok a legtöbb esetben a stressz, illetve a szorongás, ezért elsősorban ennek a kiváltó okát kell megszüntetni.

forrás: Europress

Ezzel párhuzamosan pedig a halánték ujjakkal való masszírozását, illetve speciális állkapocs tornát javasolnak a szakorvosok. Ún. állkapocs emelőt is rendelhet a páciensnek a doktor, ami szintén sokat segít a problémán. És persze érdemes egy pszichológus segítségét is kérni a szorongás megszüntetésének érdekében.

Olvasd el ezt is!
Ez a csodapiercing segít enyhíteni a migrént

Gondoltad volna, hogy ez is okozhatja a fejfájásod?