Mennyi tojást ehetsz maximum egy nap alatt?

Europress
Birta Brigi

A tojás egy fantasztikus dolog, hiszen gyorsan lehet belőle változatos fogásokat készíteni.

Olvasd el ezt is!
3 érv, hogy a fogyókúrád alatt egyél sok tojást!

Reggelire egy omlett, vacsira tükörtojás avokádóval, a palacsintáról nem is beszélve… így könnyen bele lehet csúszni abba, hogy egy nap jó párat megeszünk belőle, de ez vajon mennyire egészséges?

Dietetikusok szerint naponta maximum kettőt szabadna enni. De persze ez attól is függ, hogy milyen formában készíted el, és mi a célod (fogyni akarsz, izmosodni, hízni, vagy csak tartani a formádat). Ha mondjuk rántottát csinálsz belőle bő olajon, és még sajtot is eszel mellé, akkor igencsak sok zsírt juttatsz be, ami már annyira nem egészséges.

Ha meg akarod vágni a zsírtartalmát, és a sárgáját kihagyod, az sem célravezető! Ha már tojást eszel, edd meg az egészet, mert a sárgájában rengeteg hasznos tápanyag van, és ha kiveszed, nem csak a zsírtól, de az értékes vitaminoktól is megszabadítod.

Egy nagyobb tojás nagyobb 80 kalóriát, 5g zsírt, 6g fehérjét tartalmaz, ennek tudatában építsd be az étrendedbe. Ha egyébként is zsír- és fehérjedúsan táplálkozol, vigyáznod kell vele, ha viszont nem, akkor nem kell félned, hogy árt neked. De azért a heti 14 darabot nem érdemes túllépni, ezen belül viszont úgy alakíthatod, ahogy szeretnéd.