3 ital, ami öregíti a bőröd

Europress
Joy.hu

A ráncokkal szemben a konyhában is felveheted a harcot! Viszont sajnos előre szólunk, hogy olyan italok is felkerültek a listára, amikről elég nehéz lemondani.

1. Alkohol
Okkal ébredsz úgy, mint aki meghalna egy korty vízért, ha előző este bőszen szürcsölgetted a koktélokat. Az alkohol dehidratál, így a bőröd is kiszárítja. A hozzáadott cukrot tartalmazó koktélok viszont még rosszabbak, ezért a legjobb, ha inkább tisztán fogyasztod és nem kevered cukros üdítővel, vagy mással az alkoholt. És utána feltétlenül igyál megfelelő mennyiségű vizet.


2. Kávé
Neeeee! A reggeli fekete, ami segít a nap elindításában, energiát ad és szebbé teszi még a legborongósabb reggeleket is, a bőrödnek már nem tesz ennyire jót. A kávéban lévő savak összezavarhatják a stressz hormonjaid mennyiségét, ráadásul vízhajtó hatású, ezért a bőröd is szárítja. Válaszd inkább a zöld teát!



3. Szénsavas üdítők
A benne lévő cukor hatására korábban elkezd öregedni a bőröd -még a light is hasonló hatással van szakértők szerint -, ráadásul dehidratál, fakóvá, ráncossá teszi az arcod. Inkább fogyassz szénsavas vizet.

Ti lemondanátok ezekről a szépség érdekében?

Olvasd el ezt is!
Victoria Beckham 5 perces sminkrutinja - Ha ő elkészül ennyi idő alatt, akkor te is!