Ez az alvás tipp jobbá teszi a kapcsolatokat

Léderer Fruzsina

A szerelmeddel való alvás befolyásolhatja kapcsolatotokat. Hogyan?

Mind imádunk összebújva aludni a pasinkkal. Az elején nagyon kényelmes, de hamar összeakadt lábak, véletlen gyomron könyöklések és a szerelmed kezeibe akadt hajad kombinációjává alakul a pozíció. Ami pedig a legrosszabb: a horkolás. Ha álmaid férfija egész éjjel horkol, nem tudsz aludni, morcosan és fáradtan kelsz reggel, így vele sem leszel a legkedvesebb. Éppen ezért egyes párok egy kis összebújás után külön szobában alszanak, de vajon jót tesz ez a kapcsolatnak?

Arianna Huffington frissen megjelent könyvében ír erről. Szerinte sokkal fontosabb, hogy a párok kipihentek és energikusak legyenek, mint, hogy kötelezően együtt aludjanak. Ha jobban ki tudják pihenni magukat külön, semmi gond, nem muszáj kiskifli-nagykifliben tölteni az éjszakát, hiszen az energikus párok többet szexelnek, boldogabbak és a veszekedések is elkerülhetőek, amik a fáradtság miatt robbanhatnak ki.

Sokan kizárólag azért alszanak együtt, mert ez az "elvárás", holott sokkal kényelmesebb lenne másik hálószobában, pihenten ébredve. Ha zavarjátok egymást a horkolással, mozgolódással, attól még reggel átmehettek egymás szobájába közösen ébredezni.


Nem hangzik olyan rosszul, igaz?

Olvasd el ezt is!
6 dolog, amivel senki nem törődik az esküvődön! – Tényleg senki.