6 zöldség, ami inkább rosszat tesz, mint jót

Léderer Fruzsina

Ha imádod a zöldségeket, most van egy rossz hírünk...

A zöldségek és gyümölcsök jót tesznek a testnek, ez tény, azonban van néhány olyan, amelyek rendszeres vagy túlzott fogyasztása inkább negatív hatással van a szervezetre. Melyek ezek?

Kaliforniai paprika

A tudósok szerint a paprikafélék közül a kaliforniai paprika nincs jó hatással azoknak a szervezetére, akik hajlamosak elkapni a vírusokat, illetve könnyen alakul ki náluk gyulladás. Ha gyakran gyullad be a mandulád, a fogad, vagy bármid, inkább fogyassz másfajta paprikákat.

Kelbimbó

Bár a diétádba nagyon jól illeszthető finomság a kelbimbó, jobb, ha csak heti egyszer fogyasztod, mert iszonyú puffasztó hatással bír. Ha nem tolerálod jól a puffasztó ételeket, akkor heti egyszer se egyél belőle, és válaszd inkább a kevésbé megterhelő brokkolit.

Padlizsán

Bár csodás krémeket lehet készíteni belőle, és sütve is nagyon finom, mégsem fogyaszthatjuk sajnos korlátlanul, sem bármilyen formában. A padlizsán szivacsként szív fel minden olyan káros anyagot, amit egyébként más ételek kiengednek magukból. Például a felesleges zsírokat, nátriumot. Ezért inkább magában süsd meg, ne keverd össze más ételekkel.

Borsó

Akármilyen finom, annyira segíti a hízást is a borsó. Az apró zöldség alaposan megemeli a vércukorszintet, és kifejezetten sok benne a szénhidrát is.

Zeller

Való igaz, hogy fogyókúrás zöldség a zeller, de nem azért, mert zsírt éget, csupán amiatt, mert nagyon nagy százalékban vizet tartalmaz. A víz mellett pedig szinte semmi mást, így ugyan hidratált leszel tőle, de nem jutsz vitaminokhoz és fontos anyagokhoz.

Bármilyen zöldség konzerv formában

Nagyon megfájdulhat a gyomrod, ha gyakran konzervzöldségeket fogyasztasz. Az ezekben található tartósítószerek és ízfokozók kimarják a gyomrodat, ráadásul semennyi egészséges tápanyagot nem tartalmaznak, messze állnak a zöldségtől.

Olvasd el ezt is!
Te is szereted a mártogatóst? Ínycsiklandóan finom receptek


Mindenből mértékkel egyél!