6 egészséges indok, hogy megigyál egy pohár bort a vacsorához
Többé ne legyen emiatt lelkiismeret furdalásod, hiszen tényleg jót tesz a szervezetnek: mutatjuk is, hogy miért!
1.) Segíti az emésztést
Gasztroenterológus szakorvosok szerint, egy pohár vörös bor növeli azoknak a jótékony baktériumoknak a számát, amelyek segítik az emésztést és a bélműködést.
2.) Jót tesz a szívnek
Ez talán nem újdonság! A vörös bor antioxidánsokat tartalmaz, amik azzal mérsékelik a szívbetegségek kockázatát, hogy csökkentik a szervezet LDL ("rossz koleszterin") szintjét.
3.) Az arcbőrödet is megszépíti
Hogy hogyan? Nos, ma már létezik olyan tokaji aszús arckrém, amelyben ez az összetevő felel a bőr hosszan tartó tápláltságának, üdeségének és hidratáltságának megőrzéséért. Ezek a krémek megszüntetik a fájó feszülő érzést az arcbőrön, tehát első sorban a vízhiányos, illetve érzékeny bőrűeknek ajánlott. A tokaji aszú és az esszencia egyébként vitalizáló hatású is, így mindenképp érdemes kipróbálni!