Így ápolja a bőrödet a szőlő

Europress
V. Zsófi

Addig is, amíg várunk arra, hogy elérkezzen a szezonja, kenjük a bőrünkre!

A szőlő a legrégebben nemesített gyümölcs, a bor pedig évezredek óta az emberiség egyik legkedveltebb itala. Jótékony hatását pedig már a kozmetikai ipar is felfedezte.

A szőlőnek számos kedvező élettani hatása van, káliumtartalma méregtelenítő hatással bír. Ásványi anyagai jó hatással vannak az idegrendszer működésére, erősítik a fogakat és a csontrendszert. Ráadásul gazdag antioxidánsokban, így hatásosan veszi fel a fegyvert az öregedéssel szemben.

Olvasd el ezt is!
6 dolog, amit kerülj el, ha száraz a bőröd

Tokaji aszú és eszencia

Az aszúeszencia biztosítja a nedvességmegkötést és a hidratálást. Gazdag hatóanyagtartalma újjáépíti az arcbőrt, ragyogó fiatalos fénnyel tölti fel. Kellemes érzetet nyújt, a bőr frissebb, hidratáltabb és üdébb lesz, és azoknak is ajánlatos használni, akiknek érzékeny a bőrük.

A Helia-D legújabb, Botanic Concept Tokaji Aszús hidratáló krémjei kaphatóak normál/kombinált és száraz/extraszáraz bőrre való változatban.

Szőlőmagolaj

A szőlőmagot az emberi szervezet nem képes megemészteni, így csak préselt állapotában hasznosíthatjuk a benne lévő anyagokat. Táplálja a bőrt és regenerálja annak kollagéntartalmát, kiváló alapanyag például szemkörnyékápolóba, mert hatásosan ápolja a különösen érzékeny, vékony bőrt.

Te szereted a szőlőt?