6 dolog, amit kerülj el, ha száraz a bőröd

Europress
V. Zsófi

Néhány életmód-változtatással elérheted, hogy üde és ragyogó legyen a korábban töredezett, száraz arcbőröd, hidratálásra fel!

Kiszáradás

Biztosan sokszor hallasz a vízivás fontosságáról, ami nyáron végképp elengedhetetlen. Napi 2-3 liter víz a bőrödön is segíthet, ha nem szereted az ízét tegyél mellé kancsóba szeletelt uborkát, gyömbért és citromlevet. A kiszáradás másik oka az alkoholfogyasztás lehet, minden pohár alkoholos ital után igyál ugyanannyi vizet is!

Napozás

A napozás és a szolárium csak tovább szárítja a bőrödet, maradj inkább az árnyékban!

Tényleg tönkreteszi az edzés a bőrödet?

Dohányzás

A bőr megújulásához tápanyagokra és oxigénre van szükség, amiből kevesebb jut a dohányosok bőrének. A dohányfüst hatására összehúzódnak az erek, így csökken a bőr vérellátása, ráadásul a dohányfüstben levő szén-monoxid kiszorítja az oxigén egy részét a vérből, így a bőrhöz még kevesebb oxigén jut.

A hidratálás hiánya

Nagyon fontos a reggeli és az esti hidratálás, akár mindkettőnél nehezebb, zsírosabb állagú krémmel. Egy jó krém nem csak azzal segít a bőrödnek, hogy nedvességet és tápanyagot nyer belőle, hanem védőréteget is képez így kevésbé lesz kitéve a környezet szárító hatásainak.

Próbáld ki a Helia-D Professional Szatmári Szilvás Nunatak Őssejtes Feszesítőkrémjét, mely kifejezetten száraz bőrre készült!

Túl hosszú és/vagy túl forró vizes zuhany

Ironikus módon, minél többet áztatod magad vízben, annál jobban kiszárad a bőröd. Próbáld 5-10 percesre limitálni a zuhanyzást, ennyi idő alatt a víz nem távolítja el teljesen a bőröd természetes olajosságát. Ugyanezért csavard hidegebbre a csapot, a forróvíz még irritálhatja is érzékeny bőröd, szoktasd magad a frissítő langyos vízhez!

Helytelen táplálkozás

Ha belülről szeretnéd orvosolni ezt a bőrproblémát, olyan ételeket válassz, melyekben sok az Omega-3 zsírsav, a cink, az A- és az E-vitamin. Vagyis avokádót, diót, osztrigát, pulykahúst, rákot, répát, édes burgonyát, zöld levelű zöldségeket és brokkolit.

Te hogyan ápolod a száraz bőröd?