Az édességek is lehetnek szuperegészségesek!

Europress
Birta Brigi

Azoknak sem kell lemondani róluk, akik kifejezetten figyelnek a testükre és az egészségükre!

TV2 TestŐr című műsorában legutóbb többek között ezt a témát is körbejárták. De szó esett még a nyaralásról, az indiai ételekről és a rizsről is!

Az édes is lehet egészséges!

Vegánok figyelem! Itt a nyár és a forróságban sokan vágynak egy hűsítő fagyira, azonban a fagylalt cukrot és tejet is tartalmaz, amit nem mindenki fogyaszt vagy fogyaszthat. Jó hír, hogy nem muszáj örökre mellőznünk a hideg nyári édességet, sőt dobostortát is fogyaszthatunk, egészségesebb kivitelben, de az ízek a régiek.


Fitt nagyik

A heti sport és mozgás egyre több ember életében kezd fontossá válni. Nem mindegy milyen mozgásformát választunk alkatunknak, erőlétünknek és korunknak megfelelően. Megmutatjuk, hogy a fitt nagymamák milyen módszerre esküsznek.


Rizzsel-rizst

Szénhidrát, rost, vitamin, fehérje. Mindezekre szükségünk van, de nem mindegy, hogy milyen típusú szénhidrátot fogyasztunk. Legyen rizs, de milyen?, legyen rögtön legalább kétféle, tegyünk bele egy kis zöldséget, majonézt?


Nélkülözhetetlen elektromosság

Az elektromosság ma nélkülözhetetlen az életünkből, de vannak a fejlődésnek és a gépek sokaságának hátrányai is. Mi az összefüggés megbetegedéseink és a rádiósugárzás között? Miért egészségesebbek a svédek vagy a japánok hozzánk képest? Elmondjuk.


Indiai kebab

Ön tudja mi a „garam masala”? Edina sem tudta, mígnem segítséget kért és belefogott egy indiai, fűszeres étel elkészítésébe. A főzés közben rájött arra is, hogy tésztagyúráson kívül mire lehet még jó a sodrófa. Szerinted? Nézd meg!


Kényeztetés nyáron

Nyáron talán mindenkinek jut a szabadságból egy kevés, amit érdemes a családon, barátokon kívül, a magunk egészségére is fordítani. Adunk egy pár tippet hogyan és mivel érdemes kényeztetnünk magunkat.


A konyhai laboratóriumból jelentjük

A lekvár télen az egyik kedven csemegénk, amit sokféleképpen használhatunk fel. Azonban a magozás az egyik legundokabb és időigényesebb dolog a lekvár főzésnél,amiért sokan bele sem fognak. De mi találtunk egy igazán kifinomult manuális technológiát a meggy magozásra. Gyors-tiszta módszer.


Minden sugárzik

Mit tehetünk, hogy az évről-évre nagyobb elektromos és rádió háttérsugárzást valamilyen módon kiiktassuk az életünkből? Nem könnyű kérdés. Megosztjuk melyek azok a lehetőségek és gyakorlatok, amelyekkel csökkenthető a háttérsugárzás káros hatása.