Ezeket az ételeket és italokat kerüld el, mielőtt strandra mész!

Europress
V. Zsófi

Last minute tippek a lapos hasért.

Akár lelkiismeretesen végigedzetted a tavaszt, akár csak a nyár közepén ocsúdtál arra, hogy itt a bikiniszezon, a haspuffadás ígyis-úgyis érinthet. Szerencsére azonban nagyrészt az előző nap fogyasztott ételeken múlik a dolog, listánk segítségével elkerülheted a lapos has legnagyobb ellenségeit!

1. Szénsavas üdítők

Ezektől az italoktól levegővel telnek meg a beleid, amitől nagyobbnak tűnik a hasad, ráadásul általában még sok cukrot is tartalmaznak, barátkozz össze a citromos szénsavmentes vízzel!

2. Sós ételek

A só megköti a vizet, ráadásul puffasztó hatású is, mindenképp fogd vissza az adagolását a megelőző napon.

3. Cukros ételek és szénhidrátok

A test képes 5-700 gramm szénhidrátot is felhalmozni glikogén formájában, ezek egy része a májban raktározódik, de a legtöbb az izmokban, és minden grammhoz elraktároz még 3 grammnyi vizet is. Ha pedig több cukrot és szénhidrátot eszel, még többet raktároz el, ami a vízzel együtt már a mérlegen is kimutatható, nem beszélve a kellemetlen, puffadt érzésről. Ne iktasd ki teljesen a szénhidrátot, csak válassz közülük egészségesebbet és csökkentsd az adagot. Az étkezéseid sokkal nagyobb részben szóljanak a zöldségekről és a zsírszegény fehérjékről, mint a szénhidrátról.

Olvasd el ezt is!
Ezeket edd narancsbőr ellen

4. Néhány puffasztó hatású zöldség és gyümölcs

Hiába egészségesek egyébként, a strandra lépést megelőző 24 órában jobb, ha nem fogyasztasz brokkolit, káposztát, karfiolt, almát, uborkát, hagymát, kelbimbót, zellert, és babot, mert puffasztanak. Válassz helyettük répát, cukkinit, sárgadinnyét, szőlőt, banánt, bogyósgyümölcsöt vagy kaliforniai paprikát.

5. Alkohol

Sajnos attól, hogy dehidratál, még okozhat vízvisszatartást is a szervezetben, amitől puffadtnak tűnhetsz.

+1 Rágózás

Bizony, ez a közkedvelt nassolás elleni trükk is tiltólistás, ha másnap bikiniben akarod a legjobb formádat mutatni, rengeteg levegőt nyelsz le vele ugyanis, amitől nagyobbnak fog tűnni a hasad.

Egyél a strand előtt könnyű olívaolajos salátát, grillezett húst, rántottát, barna rizst, tofut vagy spárgát, hogy a lehető leglaposabb hasadat mutasd! (De az sem árt, ha csomagolsz belőle, mert a tipikus strandételek szinte kivétel nélkül egészségtelenek.)

Ha van még valami tuti tipped a bikinihashoz, ide vele kommentben!