4 gondolat, amit hessegess el, ha fogyni akarsz

Birta Brigi

Amit az agy gondol, azt a test megvalósítja. Sablonszöveg, de igaz! Éppen ezért űzd el az alábbi gondolatokat, ha szeretnél ledobni néhány kilót!

„Nem tudok mit tenni, csokifüggő vagyok!”

Ha azt hiszed, hogy nincs hatalmad e fölött, akkor az nagyon rossz útra visz. Egy kutatásban azok a nők, akik azt vallották, hogy valamelyik ételtől függenek, sokkal egészségtelenebbül étkeztek a mindennapokban, gyakrabban tört rájuk falási roham, ráadásul a szeretett étel ízét sem élvezték eléggé. Tudatosítsd magadban, hogy te kontrollálod, hogy mit eszel meg!

„Jön a hétvége! Üljünk be pizzázni és fröccsözni valahova!”

Az ünneplés és az evés-ivás természetesen kéz a kézben jár, de ha már csak úgy tudod jól érezni magadat, ha közben hizlaló ételekkel és itallal tömöd magad, át kell gondolni, hogy valami nincs rendben!

Olvasd el ezt is!
Minden idők 3 legrosszabb fogyitippje

„A zabszeletek egészségesek, bármennyit lehet belőlük enni!”

Nos, szögezzük le, hogy attól még, hogy egy étel egyik (vagy összes) hozzávalója bió, természetes, vagy egészséges, nem jelenti azt, hogy bármennyit ehetsz belőle. Hiszen emellett azért rengeteg cukrot, olykor zsírt tartalmaznak, így vigyázni kell velük.

„A fagyi nagyon meg tud nyugtatni, ha szomorú vagyok.”

Sokan hiszik azt, hogy ha megesznek egy kis csokit, majd megváltozik minden. Igen, a jó íz jobb kedvre derít, és az endorfin is felszabadul, de a legtöbben nem állnak meg itt. Ilyen esetekben eltűnik két tábla csoki és egy teljes doboz jégkrém, ami után meg még szomorúbb lesz az ember a bűntudat miatt. Akkor miért is jó mindez?”

Olvasd el ezt is!
Személyre szabott kalóriaszámlálás, ha fogyni szeretnél