Egy kis divattörténelem, avagy minden, amit a Kenzo-ról tudni érdemes

thebudgetbabe.com/
Ujvári Viki

Tegnap végre kiderült, hogy melyik divatházzal kollaborál idén a H&M, így már nem titok az sem, hogy 2016. november 3-án a Kenzo sokszínű darabjaival bővül majd a svéd márka választéka.

Ennek a hírnek most persze örülni kell, hiszen mindig nagy szám egy-egy ilyen újabb együttműködés, de azért azon kívül, hogy a Kenzo egy drágább árkategóriát képvisel, mit is kéne még tudni róla? Kicsit utánanéztünk....

Olvasd el ezt is!
Caytlin Jenner igazi nőnek járó megtiszteltetést kapott: sportruha és rúzs kampányban is szerepel

Kenzo Takada 1939-ben látta meg a napvilágot Japánban, már kisgyerekként is nővérei divatlapjait lapozgatta, így szinte várható volt, hogy a hagyományos felsőoktatásban nem találja meg a számításait, éppen ezért 1958-ban a tokiói Bunka Fashion College tanulója lett. A diploma megszerzése után 1964-ben Párizsba költözött, ahol minden követ megmozgatott azért, hogy bekerüljön a divat fővárosának körforgásába.

1970-ben mutatta be első kollekcióját a Vivienne Galériában, amit imádott a közönség, így nem sokra rá megnyitotta első üzletét "Jungle Jap" néven. 1971-ben jött a New York-i és a tokiói premier, a következő évben pedig elnyerte a Fashion Editor Club of Japan díját. Ruháit elnézve talán sejthető az is, hogy nem áll tőle távol a "polgárpukkasztás" sem: 1978-ban és 1979-ben is egy cirkuszban mutatta be legújabb kollekcióit, ahol még ő is elefánt háton vonult fel. Annyi jó női darab után, a férfi vonal 1983-ban indult hódító útjára, innentől fogva pedig folyamatosan bővült a márka minden téren. És a többi már történelem!

A Kenzo-ra oly' jellemző harsány színek, és kirívó minták is egészen biztosan helyet kapnak majd a kollaborációban, és biztosak lehetünk abban is, hogy bár a téli szezont tapossuk majd, egész biztosan nem kell majd sima fekete textilek közt válogatnunk.

Mi már kíváncsian várjuk, és te?

Olvasd el ezt is!
A H&M új kollekciójában menyasszonyi ruhákat is piacra dob