Clean etating egy hétig: "A harmadik napon döntenem kellett: megeszem a csokit vagy vége”

Simon Dorina, Vous.hu

Nálunk, a VOUS háza táján már nem szokatlan jelenség, hogy mindent tesztelünk és kipróbálunk – én most az úgynevezett clean eating elnevezésű étrenddel ismerkedtem meg kicsit jobban. Hét nap édesség és mindenféle káros finomság nélkül. Vajon ki lehet bírni? Belevágtam, és most elmesélek róla mindent.

Tipikusan az a fajta nő vagyok, aki fogyni szeretne, de nincs hozzá elég kitartása, a gyors és egészségtelen finomságok mindig elcsábítják. Tudjátok, az a „hétfőn majd elkezdem a fogyókúrát” típus, aki elhatározza, hogy minden reggel futni fog, de a mozgás kimerül a szundigomb folyamatos nyomogatásában.

Mivel sem az alakommal nem vagyok elégedett, sem azzal a ténnyel, hogy semmit nem bírok normálisan végigcsinálni, ezért úgy döntöttem, belevágok, egy hetet csak kibírok. Hogy hogyan ment? Nem mondom, hogy egy leányálom volt napokig olyan dolgokat enni, amiket nem igazán szeretek, de rosszabbra számítottam.

De jobb, ha itt az elején tisztázzuk: rettentően finnyás ember vagyok, a gyümölcsöket szeretem, viszont a zöldségek nagy részével ki lehetne kergetni a világból. Egy listába összeszedtem, hogy mik azok a dolgok, amiket kifejezetten utálok:

  • rukkola
  • gomba
  • brokkoli
  • halpaprika
  • zellerszár

Mivel bizonyítani akartam magamnak és nektek is, elhatároztam, hogy kilépek a saját komfortzónámból, ezért az általam nagyon utált dolgokból párat bevállaltam a héten – nem mondom, hogy nem szenvedtem!

Clean eating:

Nem egy fogyókúra, hanem egy életmód. Hívei a természethez legközelebb álló dolgokat részesítik előnyben, így a feldolgozott élelmiszer és a vegyi anyagok tiltólistán vannak. Fontos a napi ötször-hatszori étkezés, amely adalékanyagoktól mentes ételeket tartalmaz. A legtöbbször használt alapanyagok a zöldségek, a gyümölcsök, a halak és a sovány húsok. A folyadék víz, zöld tea és facsart, valódi gyümölcslé lehet.

OLVASD EL MIT EVETT ÉS MIT TAPASZTALT DORINA A 7 NAP ALATT!


A VOUS.hu és a JOY.hu stratégiai együttműködést kötött, hogy a két olvasótábor még több izgalmas, érdekes témát olvashasson. Mostantól naponta találkozhattok a VOUS szerzőinek cikkeivel itt nálunk, és mi is vendégszerzősködni fogunk új barátnő-oldalunknál, a VOUS.hu-nál. További jó olvasgatást, VOUS- és JOY-lányok!

Simon Dorina, a VOUS.hu szerzője:

Úgy érzem, még mindig bennem él az a gyermeki énem, aki nagy szemekkel rácsodálkozik a világra, minden érdekli, és a kíváncsiság hajtja - talán ezért is mertem belevágni az ismeretlenbe, amikor 18 évesen a fővárosba költöztem. És hogy miért vagyok most itt? Épp a kislánykori álmaimat váltom valóra.