Hosszas szingli éveink után végre bepasizok, de a barátnőm marad egyedül

Birta Brigi

Mi van akkor, ha nem tudsz felhőtlenül örülni annak, hogy rád talált a szerelem, mert közben úgy érzed, hogy cserben hagytad a legjobb barátnődet?

Évekig éltük a féktelen szingli életünket az egyik legjobb barátnőmmel. Felejthetetlen bulikkal, utazásokkal volt tele ez az időszak, és iszonyú nagy mázli volt, hogy egyszerre életük meg életünknek ezt a szakaszát. De persze tudtuk, hogy ez nem tarthat örökké, utólag visszagondolva imádom, hogy megadatott, hogy szabadon élhessek, és tényleg minden buliban benne lehessek, mert nem kapcsolatban élő csajokkal voltam körülvéve! Aztán megismerkedett egy sráccal...


… és azzal nyugtattam magam, hogy ez az élet rendje, nem tölthetjük hátra lévő életünkben is az összes hétvégét együtt, és a való élet egyáltalán nem Szex és New York. Na meg, ha őszintének kell lenni, inkább ő legyen az, aki előbb bepasizik, mert úgy éreztem, én vagy lelkileg az erősebb, aki ezt jobban viseli. Onnantól kezdve már csak munka után találkozunk párszor, és a hétvégékre is saját programot kellett találnom másokkal. Oké, nem baj, ez így van jól.

Majd amikor már teljesen megbarátkoztam a helyzettel, mégsem alakult túl fényesen a kapcsolatuk, és pár hónap után befuccsolt, épp akkor, amikor én megismerkedtem a fiúmmal. Madarat lehetett velem fogatni, és legszívesebben minden időmet vele töltöttem volna. Természetesen minden héten kisajtoltam magamból minimum egy találkozót a barátnőmmel, de a hétvégéket már nem tölthettem vele végig. Szerencsére a pasimmal jól kijöttek, így tulajdonképpen bármikor szervezhettünk közös programot, de tudod, ez nem így működik. És, folyton csak vívódtam. Egyfelől boldog voltam és szerelmes, másfelől nem szerettem volna cserben hagyni a barátnőmet sem, és tudom, neki is ugyanilyen nehéz volt, amikor ő került hasonló helyzetbe. Arra jutottam, hogy ezt lehet tenni:

Olvasd el ezt is!
4 féle barát, akire feltétlenül szükséged van
  1. Tudatosítanod kell magadban, és el kell fogadnod, hogy akármennyire is szereted a barátnődet, a saját életedet kell élned. Főleg akkor, ha már tényleg ezer éve kerested az Igazit.
  2. Mindemellett tűzz ki egy napot minden héten, amikor ha törik, ha szakad, találkozol vele.
  3. Naponta írj neki üzenetet, és érdeklődj felőle. Képzeld magad a helyébe, és úgy cselekedj, ahogy fordítva is jól esne.
  4. Kapcsolj össze programokat! Például, ha eddig egyedül jártál futni, találd ki, hogyan lehetne ezt megtenni a barátnőddel, így plusz egy helyzet van, amikor találkozhattok.
  5. Éreztesd vele, hogy szereted, és nem felejtetted el, és továbbra is számíthat rád! Ezt kifejezheted azzal, hogy figyelmes vagy, hogy meghallgatod, hogy a támasza vagy a nehéz helyzetekben!

Nem könnyű szituáció egyik fél számára sem, de sajnos meg kell vele barátkozni!

Olvasd el ezt is!
9 motivációs idézet azoknak, akik már régóta keresik a párjukat