5 étel a szép és egészséges körmökért

Europress
Joy.hu

A tökéletes manikűrhöz kell egy kis belső segítség!

1. Tojás

A tojás telis-tele van H-vitamin néven is ismert biotinnal, ami elengedhetetlen a körmöket alkotó szaru épségéhez. Érdemes hetente legalább négyszer enned belőle, de az a legjobb, ha napi szinten be tudod iktatni az étrendedbe. Ha vegán vagy, tofut válassz helyette!

2. Búzafűlé

A „zöld lötty” nemcsak, hogy energikusabbá tesz, de a benne lévő rengeteg A- és C-vitamin felbecsülhetetlen antioxidáns-löketet jelent. Ha túl erősnek találod az ízét, naranccsal vagy gyömbérrel tudod finomítani.

Olvasd el ezt is!
14 dolog, amit nem tudtál a magnéziumról

3. Vadvízi halak

Kutatások bizonyítják, hogy a vadvízi halak húsában több gyulladáscsökkentő hatóanyag található, mint a tenyésztett példányokéban. A bennük lévő extra magas omega-3 zsírsav koncentráció pedig gondoskodik a bőröd, a hajad és a körmöd szépségéről. Vegánoknak a tempeh jó helyette.

4. Spenót

Popeye-nek a bicepszén kívül valószínűleg a manikűrje is pazar lehetett, hiszen a spenót bővelkedik A-, C-, E-, K- és B-vitaminokban, plusz sok kalcium, magnézium és kálium van benne.

5. Áfonya

Az apró szemű bogyós sokkal kevesebb cukrot tartalmaz a többi gyümölcshöz képest. Elképesztő mennyiségű antioxidáns van benne, így minden porcikádnak jót tesz. Szerencsére mélyhűtött formában sem veszít a tápanyagtartalmából.


Jó étvágyat a finomságokhoz!