Tényleg hizlal az elutasítástól való félelem?

Birta Brigi

Mindegy, hogy attól tartasz, hogy egy férfi tűnik el, vagy a munkahelyeden mellőznek, esetleg egy baráti összejövetelből hagynak ki – az elutasítás szörnyű érzés. De nem csak lelkileg, hanem testileg is károsít!

A Journal of Experimental Social Psychology-ban közzétett tanulmány szerint, ha van rajtad egy kis felesleg, az elutasítástól való félelem még inkább hizlal! A 160 emberen végzett kutatásból kiderült, hogy az elhízott nők hihetetlen módon tartanak a visszautasítástól, amiért főként a túlsúlyukat okolják. Ennek következtében pedig még jobban lecsökken az önbizalmuk, még többet stresszelnek, amitől még inkább a kalóriadús ételekhez fordulnak. Összességében elmondható, ha valaki minél elégedetlenebb magával, és képtelen elfogadni a testét, annál nehezebben képes lefogyni, és annál könnyebben hízik! Bár annyira nem meglepő a hír, nem lehet elégszer elmondani, hogy fordíts minél nagyobb hangsúlyt az önbizalmad építésére!

Olvasd el ezt is!
Tudósok szerint ez a legjobb fogyókúrás módszer

Szóval az első körben a magaddal kell rendbe tenned a kapcsolatodat, és tudatosítanod, hogy az önostorozás nem segít a kilók leadásában, csak ront a helyzeten!

Olvasd el ezt is!
A fogyás tízparancsolata