Így lehetsz boldog, ha téged is szekáltak a bajos csajok

Joy.hu

Cikiztek, kiközösítettek, megkeserítették az életedet?

1. Bocsáss meg!

A legfontosabb, hogy azoknak is meg tudj bocsátani, akik soha nem kértek bocsánatot tőled. Ezzel ugyanis nem nekik, hanem saját magadnak teszel szívességet: megszabadulsz egy csomó ellenérzéstől, így eleve könnyebb szívvel élheted az életed.

2. Kezdj el bízni az emberekben!

Amint más közösségbe kerülsz az iskolán kívül, érdemes megfigyelned, hogy a „bajos csajok” fogalma a sulira korlátozódott. Nyugodtan kezdhetsz tehát tiszta lappal mindenhol: főleg a munkahelyeden érdemes.

Olvasd el ezt is!
5 dolog, amit tudnod kell a szóbeli bántalmazásról

3. Legyen szövetségesed a családban!

Tudd, hogy ki az, aki feltétel nélkül melletted van és elfogad. Ez lehet az anyukád, a tesód vagy akár távolabbi rokonod is. A lényeg, hogy rendszeresen tartsátok a kapcsolatot, és kölcsönös bizalmi viszony legyen köztetek.

4. Fogadd el a szeretetet!

Talán bele sem gondoltál még, hogy bizony akadnak helyzetek, amikor valaki szeretettel közelít feléd, te pedig süniként összegömbölyödve hárítasz, hiszen nem akarsz sérülni. A folyamat akár tudat alatt is lejátszódhat benned, ám ha résen vagy, fülön csípheted.

5. Tudd: nem volt véletlen!

Nincs olyan tapasztalat az életben, amit „csak úgy” alapon kapnál, vagy éppen felesleges leckéztetés gyanánt. Akármilyen rosszul esett a dolog, biztos, hogy szerepet játszott a személyiséged fejlődésében. Semmi okod tehát arra, hogy bárkire – akár saját magadra – haragudj érte!


Neked is vannak bajos csajos emlékeid…?

Olvasd el ezt is!
9 oka annak, hogy még nem tudtad elfogadni magad