5 ok, amitől migréned lehet

Europress
Birta Brigi

Ha gyakran küzdesz kínzó migrénnel, most segítünk kideríteni, mi állhat a háttérben, és hogyan enyhíthetsz rajta.

A migrén nem egy szimpla fejfájás, és akár napokig is eltarthat, Fontos megjegyezni, hogy genetikai okai is vannak, ha hajlamos vagy rá. De ezek még inkább fokozzák a helyzetet:

1) Alkohol

Az alkoholfogyasztás nem csak másnapi fejfájást okozhat, hanem sokaknál állandó migrént is. Sőt ez nem két üveg borra igaz, hanem már egy kis pohárkára is. Mivel dehidratál, megzavarja a vérnyomást, felborítja az agy kémiai folyamatait is. Szóval próbálj több vizet inni, ez nagyon fontos, és teszteld magad, hogy segít-e, ha elhagyod az alkoholt! Sok esetben egyébként a szénsav és az alkohol kombinációja a legrosszabb.

2) Koffein

A koffein-fogyasztás az egyik fő ok lehet. Nem teljesen egyértelmű, hogy pontosan miért, de több felmérés is kimutatta, hogy összefüggés lehet a kettő között. Ebben az esetben nem csak a kávét, de a csokit és a többi koffein-tartalmú italt is el kell hagynod.

3) Rossz alvás

Ha nem rendszeres az alvásod, ha keveset szundikálsz, vagy rosszul, az nagy valószínűséggel okozhat migrént, hiszen megzavarja a hormonháztartásodat. Szóval itt az idő változtatni ezen!

Olvasd el ezt is!
Pihentető nasik! 8 étel a jó alvásért

4) Stressz

Ezen nincs mit ragozni, hiszen a stressz rengeteg káros hatással van a szervezetedre, közéjük tartozik többek között a migrén is.

Stresszűző módszereket itt olvashatsz:

5) Menstruáció

A menstruáció alatti migrén nagyon gyakori, és ez el is múlik, amin véget ért. Ezzel nem kell különösebben foglalkoznod, hiszen csak a hormonális változások miatt történik.

Olvasd el ezt is!
5 ok a terhességen kívül, amiért késhet a menstruációd