A vegán konyha 6 nélkülözhetetlen alapanyaga
Ha mindenevő vagy, akkor is színesítik a táplálkozásodat!
1. Friss leveles zöldségek
Spenót, fejes saláta, káposzta, mángold… aminek zöld a levele, tele van klorofillal, és minden sejtednek energiát ad.
2. Kókuszzsír
Az olíva-, a mandula- és a makadámiaolaj szintén mennyei, ezt viszont nemcsak a konyhában használhatod mindenre, hanem akár szépítőszernek is beválik.
3. Almaecet
Csodát tesz az immunrendszereddel, az emésztéseddel és a bőröddel.
4. Nyers magvak
Elsőrangú fehérje- és zsírsavforrások, amik bővelkednek ásványi anyagokban. Bármi jöhet: dió, mogyoró, kesudió, pekándió és társaik.
5. Deaktivált élesztő
Nincsenek benne candida-szaporulatnak kedvező anyagok, B12-vitamin viszont annál több. Zsírszegény, gluténmentes, bőven találsz benne szelént és cinket.
6. Hüvelyesek
Ezek a méltánytalanul mellőzött szuperételek rengeteg rostot és fehérjét rejtenek. Egyél több babot, lencsét és csicseriborsót, mert érdemes!
Te is vegán vagy, esetleg csak ismerkedsz az étrenddel?