A vegán konyha 6 nélkülözhetetlen alapanyaga

Europress
Joy.hu

Ha mindenevő vagy, akkor is színesítik a táplálkozásodat!

1. Friss leveles zöldségek

Spenót, fejes saláta, káposzta, mángold… aminek zöld a levele, tele van klorofillal, és minden sejtednek energiát ad.

2. Kókuszzsír

Az olíva-, a mandula- és a makadámiaolaj szintén mennyei, ezt viszont nemcsak a konyhában használhatod mindenre, hanem akár szépítőszernek is beválik.

3. Almaecet

Csodát tesz az immunrendszereddel, az emésztéseddel és a bőröddel.

Olvasd el ezt is!
4 szuperétel-páros, ami együtt még egészségesebb

4. Nyers magvak

Elsőrangú fehérje- és zsírsavforrások, amik bővelkednek ásványi anyagokban. Bármi jöhet: dió, mogyoró, kesudió, pekándió és társaik.

5. Deaktivált élesztő

Nincsenek benne candida-szaporulatnak kedvező anyagok, B12-vitamin viszont annál több. Zsírszegény, gluténmentes, bőven találsz benne szelént és cinket.

6. Hüvelyesek

Ezek a méltánytalanul mellőzött szuperételek rengeteg rostot és fehérjét rejtenek. Egyél több babot, lencsét és csicseriborsót, mert érdemes!


Te is vegán vagy, esetleg csak ismerkedsz az étrenddel?

Olvasd el ezt is!
Vegán datolyakaramella 2 összetevőből