Ettől a 4 tápanyagtól puffadt lehetsz és pattanásos

Europress
Joy.hu

Értékesek és jók – kivéve bizonyos fajtáik, illetve ha érzékeny vagy rájuk!

1. Glutén

Hiába van tele vitaminokkal eredetileg, sajnos ma már számos genetikailag módosított – vagy éppen kétes szerekkel kezelt – gabonafajta létezik, ami gyulladást idézhet elő a szervezetben. A bajt fokozza, hogy a gluténtartalmú ételek gyakran allergén adalékanyagok hozzáadásával készülnek.

2. Tej

A tehéntej emésztéséhez a laktáz enzim tökéletes működése szükséges, ami bizonyos öröklött és környezeti tényezők miatt csorbát szenvedhet. Ráadásul az állatok testébe hormonok, antibiotikumok, illetve más vegyszerek is juthatnak. Nem véletlen, hogy régen sokkal ritkább volt a tejcukor- és tejfehérje-intolerancia.

Olvasd el ezt is!
7 gyulladáscsökkentő vitamin és ásványi anyag – miben vannak?

3. Szója

Teljes joggal tekintető a keleti nők szuperételének, hiszen növényi ösztrogéntartalmának révén képes csökkenteni például a mellrák veszélyét is. Itt sem magával a táplálékforrással van probléma, hanem azzal, hogy rengeteg belőle a génmódosított és permetezett fajta. (Fitiksav tartalma miatt egyébként sem tartozik a könnyen emészthető ételek közé.)

4. Cukor

Finomított, feldolgozott formában sajnos gyorsítja az öregedési folyamatokat. A kukoricából nyert fruktózszirup, amit az élelmiszeripar használ, különösen káros, ha nagy mennyiségben fogyasztod. A természetes édesítők sokkal jobb megoldást jelentenek!


Te tapasztaltál már problémát a fentiekkel?

Olvasd el ezt is!
A 8 legjobb étel megfázás ellen