Apró fitt változtatások, amik nagy eredményt hoznak

Europress
Birta Brigi

Ha szeretnél egészségesebben élni, nem kell azonnal átalakítanod az egész étrendedet, és feje tetejére állítanod az életedet. Kezd kisebb lépésekkel: az alábbi trükkök nagyon hasznosak!

1) Ha sokáig egy helyben ülsz a munkahelyeden, jelentősen lelassulhat a vérkeringésed, szóval próbálj meg, amikor csak lehet felállni! A buszon például ne ülj el, és otthon is pattanj fel, ha olyan tevékenységet végzel, amit úgy is lehet.



2) Élvezd ki az étkezéseket. Ezzel nem csak az emésztésednek teszel jót, de kutatások bizonyítják, hogy azok, akik lassan és élvezettel esznek, jóval egészségesebbek, mint a habzsolók!



3) Ma már szinte minden okostelefonon van lépésszámláló, vagy letölthető ilyen applikáció. Használd, és naponta próbáld meg elérni a 10 ezer lépést.



4) Adj minden ételedhez zöldet! Na jó, a csokis brownie-dhoz nem kell, de amihez csak lehet, egyél spenótot, zöld salátát, kelbimbót, brokkolit vagy borsót!

"Sokan vagyunk a helyes táplálkozással és a sportos életmóddal úgy, hogy megpróbáljuk minden egyes lépését betartani… Viszont közbejött egy túlórázós nap, kihagysz egy edzést, otthon késő este nincs kedved már főzni másnapra. Ez minden nő életében előfordul, nincs ezzel probléma. A probléma ott kezdődik, ha ebbe a helyzetbe beletörődsz és sodródsz a mindennapokkal! Én nem tudok helyetted elmenni edzeni vagy főzni, de tudok segíteni abban, hogyan varázsolhatsz pillanatok alatt ínycsiklandozó és egészséges falatokat bármikor. Összegyűjtöttem pár olyan receptet, amit azon nyomban bevethetsz: ha átugrik a pasid egy vacsira vagy akár ha az anyósjelöltet akarod lenyűgözni. Higgyétek el, ezek tényleg beváltak már! Ide kattintva pedig egy egész testet átmozgató edzést találsz."

Recept
Elkészítési idő: 30 perc
2 személyre
Tökmagolajos saláta sült halnyárssal
Hozzávalók
  • 1 csomag eisberg DeLuxe salátamix
  • 300 g tőkehal vagy más tengeri hal
  • 2 dl száraz fehér bor (elhagyható)
  • 1/2 chili
  • 1/2 citrom leve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 babérlevél
  • 50 g vaj
  • 8 ek tökmagolaj
  • 100 g tökmag

A tengeri halat szép szeletekre vágjuk, majd bambusznyársra felhúzzuk.
Nagyobb, lapos serpenyőbe száraz fehérbort (vagy családbarát verzió esetén vizet) öntünk, kicsit felforraljuk.
Teszünk hozzá babérlevelet, chilit, fokhagymát, citromlevet, sót, borsot. Erre a fél centis lére ráfektetjük a tengeri halnyársakat. Az edényt lefedjük, három percig gőzöljük, majd megfordítjuk ismét három percre. Kis vajat hozzáadhatunk.
A tökmagolajat eisberg DeLux Mix salátakeverékkel összekeverjük, majd az elkészült hallal tálaljuk.
Végül egy kis tökmagot felmelegített serpenyőben megpirítunk, és az egészre rászórjuk.