Detoxra fel! Az 5 legjobb méregtelenítő étel
A nyár a bulikról, a strandolásról, és az esküvőkről szól: valljuk be, egyik program sem a diétás ételek terepe, gondolj csak a fagyira, hűsítő koktélokra, lángosra és a lagzikban elfogyasztott tortákra. Ha viszont a kilengések után odafigyelsz arra, hogy minél több olyan kaját fogyassz, ami segíti a méregtelenítést, megőrizheted a csúcsformádat!
Citromos víz: A citromban lévő C-vitamin serkenti a zsírégetést és javítja a test méregtelenítő folyamatait is. Ha vízbe facsarod, és reggelente megiszol belőle egy nagy pohárral, javítod az emésztésedet és a szervezeted PH-egyensúlya is helyreáll!
Zöld levelek: Mind a spenót, a rukkola, a madársaláta és a többi zöld levél nyersen salátában, vagy a dzsúszodba turmixolva detoxikálja a tested és pörgeti az anyagcserédet.
Friss gyümölcsök: Tele vannak vitaminokkal, antioxidánsokkal és egyéb szuper anyagokkal, amik segítik a tested méregtelenítési folyamatait, plusz a diétádat is támogatják.
Articsóka: Több vizsgálat is bizonyítja, hogy az articsóka javítja a máj és az epe működését, serkenti az emésztést, és igazi természetes méregtelenítő szer.
Cékla: Nem csak a szendvicsedet, smoothie-dat és salátádat teszi finomabbá, de védi a sejteket, szuper rákmegelőző, tisztítja a májadat és szebbé teszi a bőrödet is!
2 személyre
- 1 csomag eisberg DeLuxe salátamix
- 300 g tőkehal vagy más tengeri hal
- 2 dl száraz fehér bor (elhagyható)
- 1/2 chili
- 1/2 citrom leve
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 babérlevél
- 50 g vaj
- 8 ek tökmagolaj
- 100 g tökmag
A tengeri halat szép szeletekre vágjuk, majd bambusznyársra felhúzzuk.
Nagyobb, lapos serpenyőbe száraz fehérbort (vagy családbarát verzió esetén vizet) öntünk, kicsit felforraljuk.
Teszünk hozzá babérlevelet, chilit, fokhagymát, citromlevet, sót, borsot. Erre a fél centis lére ráfektetjük a tengeri halnyársakat. Az edényt lefedjük, három percig gőzöljük, majd megfordítjuk ismét három percre. Kis vajat hozzáadhatunk.
A tökmagolajat eisberg DeLux Mix salátakeverékkel összekeverjük, majd az elkészült hallal tálaljuk.
Végül egy kis tökmagot felmelegített serpenyőben megpirítunk, és az egészre rászórjuk.