Reggeli tipp: Zabpelyhes-banános falatkák

P.B.A.

Könnyű, laktató, egészséges, és még nagyon finom is! Próbáld ki, nem fogod megbánni!

A reggeli étkezés nagyon fontos, ezzel alapozod meg az egész további napodat. Ezért kell jól megválasztani, mit eszel! Már korábban összegyűjtöttük, milyen ételeket ne egyél reggelire, és mik azok az ételek, amiket ajánlunk reggelizésre. Ez alapján a zabpelyhes-banános falatkák tökéletes választásnak bizonyulnak. A zab magas rosttartalma miatt hosszú időre teltségérzetet biztosít, a banán pedig magas kálium tartalmú, és szintén laktató. Próbáld ki ezt az egyszerűen elkészíthető, egészséges energiabombát!

Hozzávalók (24 darabhoz):

2 érett banán

1/3 bögre mandulavaj (helyettesíthető kókuszvajjal, de kicsit más ízt eredményez)

1/4 bögre almapüré (kb. 1/2 kisebb almából)

2 evőkanál szójatej (helyettesíthető mandulatejjel, vagy akár sima tejjel is)

2 evőkanál cukorszirup (vagy édesítő szirup)

1/4 bögre zabliszt (helyettesíthető rizsliszttel)

2 és 1/2 bögre zabpehely

1 teáskanál őrölt vanília

1/2 teáskanál fahéj

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 C-ra.

2. Karikázd fel a banánt egy nagyobb tálba, és nyomd össze villával. Add hozzá a mandulavajat, az almapürét, a szójatejet, a cukorszirupot, és a vaníliát.

3. Egy kisebb tálba öntsd bele a zabpelyhet, a lisztet és a fahéjat. Keverd össze, majd öntsd hozzá a többi összetevőhöz.

4. Kanalazz csapott evőkanálnyi darabokat sütőpapírral lefedett sütőlapra, majd süsd őket 12 percig, amíg arany barnák nem lesznek.

Fogyaszd egészséggel!

Forrás: www.fitsugar.com