3 tuti recept, ha már unod a klasszikus humuszt

Getty Images
Nedjalkov Beáta

A humusz az a vegetáriánus finomság, ami egészséges, tápláló, és még a húsevők is vitathatatlanul imádják! Könnyedén, és gyorsan elkészíthető, tipikus párösszetevős gyors étel, ráadásul a hagyományos, megszokott ízesítéseken túl, érdemes kísérletezgetni.

Bár a szupermarketek polcain bármikor megtalálod, érdemes a humuszt házilag elkészíteni, hiszen tényleg nagyon egyszerű, kevés hozzávalóból és rövid idő alatt össze lehet állítani, így tuti befutó, ha például átugranak a szomszédok egy gyors vacsira. Mire is van szükséged a tökéletes humuszhoz? Nézzük!

Olvasd el ezt is!
7 kihagyhatatlan recept májusra, ha nincs időd órákig a konyhában állni

Humusz alaprecept


Hozzávalók 4 főre:

2 konzerv csicseriborsó, az egyik teljes levével

3 evőkanál tahini (szezámmag-krém)

2 gerezd fokhagyma

2 evőkanál olíva olaj

Friss citrom leve, só, bors ízlés szerint

Olvasd el ezt is!
Edd vagy ne edd: a nagy humusz-kérdés

Az összetevőket tedd egy robotgépbe és pépesítsd, míg krémes állagú nem lesz. Ha frissen tálalod, akkor mixelhetsz hozzá 2-3 jégkockát is, de ha korábban elkészíted, akkor tedd hűtőbe 2-3 órára, hogy összeérjen.

Ez a hagyományos humusz, amit azonban számos variációval fel tudsz dobni! Nézzük a mi kedvenceinket:

Nézd meg a galériánkat - 3 kép
Variációk humuszra