Edd vagy ne edd: a nagy humusz-kérdés

Getty Images
Menyes Barbi

Nem vitás, hogy a humusz az egyik legfinomabb és legnépszerűbb egészséges snack, amiből nem túl nehéz egyszerre befalni egy tetemes adagot. Egy szakértő most elárulja, tényleg ennyire egészséges -e a vegák kedvenc eledele.

Friss pitával egész egyszerűen mennyei eledel a humusz, de zöldségmártógatósként sem túl nehéz felfalni belőle egy óriási adagot. Ha te készíted, csakis rajtad áll, mennyire hagyod fűszeresre, krémesre, mennyi tahinivel és citrommal teszed tökéletessé az ízét. Az igazán bevállalósak még desszertként is gyakran elkészítik ezt a gluténmentes, vegán finomságot, aminek az ízesítéséhez tényleg csakis kreativitás kell.

De vajon tényleg annyira egészséges az évek óta egekbe dícsért humusz, hogy bátran ehetjük bárhol, bármikor?

Olvasd el ezt is!
Cukkinitészta pesztóval, rákkal és csicseriborsóval

Elliot Moore életmódtanácsadó szerint valóban ez az egyik legjobb snack, mert alacsony a glikémiás indexe, szénhidrátban gazdag, a vércukorszintet alacsonyan tartja. Alapja, a csicseriborsó fantasztikus fehérjeforrás, emellett egyenletesen tartja az energiaszintet, és nem okoz olyan kilengéseket, amilyeneket mondjuk egy nagy szelet csoki vagy süti.

Különösen jó a humusz azoknak, akik sokat edzenek, mert hosszú időre energiát ad. Viszont nagyon nem mindegy, milyen humuszt választasz!

De van pár dolog, amire érdemes figyelni, mert nem mindegy, milyen humuszt eszel - a Runner's World cikkéből kiderül, melyek ezek!

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
5 könnyű nassolnivaló, ami segíthet a fogyásban