3 szezonális finomság júniusban, amik tömve vannak tápanyagokkal!

Unsplash6 /freestocks
Janka

Érdemes törekedni az idényzöldségek és gyümölcsök fogyasztására, és helyi termelőktől beszerezni azokat. A következő 3 hozzávaló dúskál vitaminokban, ásványi anyagokban, a szezonjuk épp júniusban van!

Rebarbara

Épp június első feléig tart a rebarbara szezonja, így ha eddig nem tetted, még a következő napokat kihasználhatod, hogy pótold az elmaradásodat. Megéri! A rebarbara levélnyelének színe lehet piros, zöld, rózsaszín is lehet, arra viszont figyelj, hogy tilos a rebarbara levelét és gyökerét elfogyasztani, csak a szárát szabad felhasználni.

Savanykás íze elég jellegzetes: a külső, vékony réteget le kell hámozni róla, utána mehet ételekbe, szószokba, lekvárokba - eperrel és mentával kombinálva egészen mennyei lesz a végeredmény.

Miért is jó nekünk?

Rostban nagyon gazdag, szénhidrát és kalóriatartalma kifejezetten alacsony. C-vitaminban bővelkedik, de tartalmaz még A, B1, B2 vitamint is, illetve foszfort, káliumot, magnéziumot, vasat is.

Így használd!

A kókusztejes chia puding rebarbarakompóttal mennyei, de morzsasütikhez is isteni a rebarbara. Ha a kisebb kockákra vágott, hámozott rebarbarát mézen megpirítod, szuper feltét lesz egy jó kis tavaszi salátára is! Le is turmixolhatod a nyers rebarbarát és adhatja ez a limonádé ízét, persze egy kis méz is mehet bele!

forrás: Unsplash/ Monika Grabkowska

Kíváncsi vagy a többi szuper júniusi finomságra? Kattints a Runner's World cikkére!

Nézd meg a galériánkat - 10 kép
10 alacsony szénhidrát tartalmú zöldség