Megvan 2018 leghatásosabb diétája! Íme a lista, miket érdemes kipróbálni, és miket felejts el örökre!

Getty Images
Menyes Barbi

Tudod már, milyen módszerekkel próbálkozol idén?

Olvasd el ezt is!
Edd ezt a dolgot minden nap, ha szeretnél fogyni

Év elején mindig nagyon népszerűek a diétákkal kapcsolatos témák, hiszen ilyenkor fogadják meg a legtöbben, hogy nyárra topformába hozzák magukat. A lelkesedés azonban sajnos a legtöbb embernél nem tart sokáig, pontosan azért, mert vagy rossz módszert választanak, vagy tényleg önsanyargatással, villámgyorsan akarnak megszabadulni a felesleges kilóktól.

Pedig az életmódváltás lenne a hosszú távú cél, ha pedig mindenképp csak egy időszakos dolgot választasz, akkor valami olyasmit kéne kipróbálnod, ami tényleg egészséges.

Olvasd el ezt is!
Így szoktam le az egészségtelen ételekről: 4 kérdés, amit mindig, minden alkalommal feltettem magamnak

A U.S. News & World Report idén is készített egy kutatást, amiből kiderült, hogy 2018-ban a DASH és a mediterrán diéta lettek a legjobbak, vagyis ezeket lenne érdemes követni.

A 38 diétás módszer közül idén hetedik alkalommal került vezető helyre a DASH-módszer, ami főképp a zöldségekre és a teljes kiőrlésű gabonákra, zsírszegény fehérjékre és alacsony zsírtartalmú tejtermékekre alapoz. Emellett nagyon kevés vörös húst, cukrot és üdítőt "engedélyez".

Mi alapján rangsorolták a diétákat?


Egy jó fogyókúra lényege az, hogy könnyen követkető legyen, tartalmazzon kellő mennyiségű tápanyagot, legyen biztonságos, hatékony, tényleg lehessen vele fogyni, és védjen a szívbetegségek és a diabétesz ellen.

Olvasd el ezt is!
A dietetikusok szerint így kellene étkezned 2018-ban, ha a fogyás a célod!

A mediterrán diéta szintén sok éve népszerű, méghozzá azért, mert ez is könnyen tartható, nem tilt komolyan semmit, finomakat is lehet enni a diéta alatt, és olykor vörösbort is lehet iszogatni.

forrás: GettyImages

És hogy mik azok a módszerek, amiket véletlenül se kövess? Az egyik ilyen Halle Berry és Kourtney Kardashian diétája, a ketogén étrend, ahol nem lehet szénhidrátot enni, ezzel viszont a testünk a felhalmozott zsírtartalékokat használja fel energiaforrásként.

A Dukan-diéta is a sor végére került, méghozzá azért, mert a szabályok túl szigorúak, és a diéta egyik fázisában konkrétan rengeteg fehérjét kellene enni.

Olvasd el ezt is!
Ez az egyetlen súlyzós mozdulat elég ahhoz, hogy felpörgesd az anyagcserédet

Szóval ha diétába kezdesz, jól gondold meg, mit választasz, de mi inkább arra buzdítunk, válasszd inkább az egészséges életmódot!

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
A legjobb fogyókúrás tippek

Daily Mail