Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Zoolander: mennyi igaz a valóságban?

Zoolander: mennyi igaz a valóságban?
A nap cikke

Napi horoszkóp április 29.: az Ikreknek éles helyzetben kell feltalálniuk magukat, a Skorpióknak motivációra van szükségük a feladataik elvégzéséhez

A hét első napja is számos izgalmat tartogat számodra, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Promóciók

A SPAR kényelmi termékeivel időt és pénzt is spórolhatsz!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Olvasd el!

Heti horoszkóp április 29-május 5.: a Bikákra nagy változás vár, az Oroszlánok ügyei a lehető legjobban alakulnak

A csillagok az előtted álló hétre is tartogatnak bőséggel izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

"Kevesen bocsátanák meg azt, amit anyósom tett az esküvőnkön" - A legtoxikusabb dolgok, amiket egy lagzin csináltak

Volt, akinek az anyósa 15 év után is arra buzdította a fiát, hogy váljon el, mert ez a kapcsolat nem működik... szerinte.

Olvasd el!

Ez a 3 vitamin veszélyes is lehet, ha túl sokat veszel be belőle: hányást és még belső vérzést is okozhat

Bizony, nem árt óvatosan bánni velük!

Olvasd el!

3 csillagjegy, aki akkor is randizik valakivel, ha az házas: így nagyobb számukra a kihívás

Ez a három csillagjegy akkor sem hátrál meg, ha a kiszemeltje házas. Nézd meg, kik ők!

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek a május az év legszerencsésebb hónapja lesz: valóra válik a legnagyobb álmuk!

A májusi eső aranyat ér! Valakinek pedig tényleg ezt hozhatja a tavaszi szezon legszebb és legcsodálatosabb hónapja.

Facebook
Twitter
Pinterest
A divatvilág egyik legismertebb szatíráját hasonlítjuk össze a valósággal.

A 2001-es Zoolander, a trendkívüli című vígjáték kétségkívül az egyik legjobban elterjedt divatparódia volt a bugyután nárcisztikus férfi modellel, Derek Zoolanderrel. Ezt követette 2016-ban a Zoolander 2, melyhez már olyan nagy nevek csatlakoztak személyesen is, mint Alexander Wang, Anna Wintour, Marc Jacobs és Tommy Hilfiger. A divatszambában sokan szórakoztatónak tartják a filmeket, még többen pedig egyenesen utalják, ám egy valami biztos: egy kívülálló könnyen azonosítja a látottakat a valódi modellvilággal. A mai bejegyzésben 12 pontba szedve tisztázzuk a legfontosabb valós és valótlan jeleneteket.

Kép

1. A modellszállás

A filmben egy gyönyörű, tágas lakás látható, ahol pizsamában főzőcskéznek és edzenek a négy ott élő férfi modell festményével a falon. A valóságban a modellek csak igen kis százaléka engedheti meg magának az ehhez hasonló kategóriájú szállásokat, ezért a legtöbben az ügynökségük által ajánlott modellapartmanban szállnak meg a kint tartózkodásuk alatt. Ez azt jelenti, hogy a szobatársak a világ minden pontjáról érkeznek és folyamatosan cserélődnek, hiszen csak 2-3 hónapot töltenek el az adott városban. A valódi modellszállásokat valahogy így kell elképzelni:


Kép
Olvasd el ezt is!
Kép

2. A Kék Acél

Derek Zoolander saját bevallása szerint 8-9 évig dolgozott azon, hogy kidolgozza legújabb arcát, vagyis a Magnumot, ami a Kék Acél utódjaként természetesen ugyanaz, mint az eddigiek. Nagyon sokat nevetünk rajta, viszont ehhez képest a modelleknek valójában már az első tesztfotózásuk alkalmával el kell sajátítaniuk többféle karaktert, amiket folyamatosan fejleszteni kell, hogy a kliensek ki tudják választani a nekik legmegfelelőbb stílust a képek alapján. A pózolás királynője, Coco Rocha ki is adott a témában egy könyvet Study of Pose címmel, mely a topmodell kereken 1000 pózát tanulmányozza.

3. Az étkezési zavarok

A filmben elhangzó “Én is csomó kaja után hányok, úgy tök jól lehet fogyni a divatbemutatókra” típusú utalások talán a legkárosabbak, ugyanakkor a legnagyobb tévhitet feszegetik, miszerint a modellek étkezési zavarokkal küzdenek ésvagy koplaltatják magukat a munkák kedvéért. A téma azért különösen kényes, mert valójában komoly pszichológiai betegségekről van szó, amik kívül belül tönkreteszik az embert. Sokan ezekkel azonosítják a modelleket, holott a legtöbben akármennyit esznek, genetikailag vékonyak maradnak, ám érdemes tudni, hogy orvosi kutatások szerint köztük semmivel sem magasabb az anorexiások száma, mint az átlag lakosságban. Egy megbízható, profi ügynökség egyébként sem enged étkezési zavarokkal küzdő lányokat dolgozni.

Kép

4. A “sekélyes, buta, bárgyú modell”

Tulajdonképpen mindkét film arra a sztereotípiára építezik, miszerint a modellek ostobák, ám közel sem mindenkinek az a célja ebben a szakmában, hogy irtó irtó, fanatikisan jóképű legyen. A legtöbb lánynak egy kiugrási lehetőséget jelent a modellkedés, amellyel megalapozhatja a jövőjét. Amellett, hogy bejárják a világot, nyelveket tanulnak és pénzt keresnek, a legtöbben rendelkeznek céltudatos B tervvel is a jövőjüket illetően. Az Attractive Models soraiból kikerült már többek közt fogszabályzó szakorvos, építőművész tervező, háziorvos, design- és művészetelmélet-elemző, divatszerkesztő, sportoktató, újságíró és meteorológus is, emellett jelenleg is több egyetemi hallgatónk van a csapatban. Csak hogy külföldi példákat is említsünk, biztos nem gondoltad volna a képek alapján, hogy Cindy Crawford ösztöndíjjal végezte el a vegyészmérnök szakot a Northwestern Universityn, hogy Joans Smalls pszichológus diplomával rendelkezik, hogy Iman öt nyelven beszél anyanyelvi szinten, vagy hogy Cristy Turlington 40 évesen újra iskolapaba ült, hogy a Columbia Egyetemen megszerezze mesterdiplomáját.

5. A modellek felfedezése“- Mikor jöttél rá hogy modell akarsz lenni?

- Azt hiszem, amikor először jártam a másodikat és megláttam magamat a kanálban zabpelyhezés közben.”Halálra nevettük magunkat ezen a jeleneten, főleg azért, mert azok a lányok, akikből igazi topmodellek lettek, szinte sosem gondolták volna magukról, hogy modellek lehetnek valaha is, vagy hogy egyáltalán szépnek látják az emberek. A magazinokban és kampányokban látható lányok többségét vagy social medián vagy személyesen fedezték fel az ügynökségek scouterei, esetleg több száz jelentkező közül szúrták ki a képeiket.

Kép

6. A social media

Ha láttad a második részt, biztos feltűnt, hogy nagy hangsúlyt fektettek a közösségi médián való függés karikírozására is. Ha nem is olyan szinten, mint Don Atari 11 éves social media managerének, de ma már valóban minden egyes modell életének része kell hogy legyen az Instagram egy 21. századi portfólióként. Annyira nem kell véresen komolyan venni, mint Justin Bieber, aki a halála pillanatáig válogatta a filtereket a fotójára instán, de az ügynökségek tényleg elvárják a lányoktól, hogy pörögjenek a számok, amik később nem kevés munkát eredményezhetnek. Külföldön már bevett szokás, hogy külön team dolgozik a szupermodellek social media felületein.

Kép

7. Minden, a genderqueer modell

Szintén a második részben szerepel a Benedict Cumberbatch által alakított, a nő és férfi binaritáson kívül álló Minden a világ legnagobb szupermodelljeként. Sok kritika érte emiatt a filmet, ám szerintünk felhívta a figyelmet a divatipar fontos fejlődésére. Például arra, hogy az androgün divathullám után számos transznemű modell tud világraszóló sikereket elérni, ami az első film idejénen még elképzelhetetlen volt. A legismertebb közülük Andreja Pejic, Lea T, Hari Nef, Teddy Quinlivan és a legújabb üdvöske, Valentina Sampaio, akik jelenleg is olyan márkák arcai mint Gucci, Givenchy vagy Marc Jacobs. És persze ott van korunk egyik legismertebb topmodellje, Hanne Gaby Odiele is, aki nyíltan vállalja interszexualitását.

8. “Ki vagyok én?”

Ha megkérdeznénk 10 modellt, hogy egy rosszabbul sikerült bemutaztó után feltette-e már magának a kérdést, hogy ki vagyok én és mit keresek itt, 9-en biztos igennel válaszolnának. A humortól eltekintve a filmek ugyanis egyáltalán nem mutatják be, hogy miről szól a modellkedés, csupán az azzal járó csillogást és hírverést. A modellszakma bizony nagyon nehéz is tud lenni néha, rengeteg lemondással jár és sokszor magányos az ember lánya, hiszen távol van a szeretteitől. A szépség nem egyenlő a bologsággal, ezért helyén kell kezelni minden szituációt és nem csak testben, hanem fejben is toppon lenni.

Kép

9. Katinka Ingaborgovinananananana

Tekintve, hogy Milla Jovovich-hoz hasonlóan a jelenlegi modellek igen nagy része is Oroszországból származik, valóban léteznek ezek a kimondhatatlan nevek és a vele járó névváltoztatások is. A valóságban ilyen például az Irina Valerjevna Sajhliszlamova (Irina Shayk), Natalya Sergeyevna Polevshchikova (Natasha Poly) és a Sasha Pivovarova.

10. A fitting modellek

“Leszel szíves lefogyni rögtön 2 kilót vagy tünci az épületből!” szól a gombostű jelenet Mugatuval, ahol éppen a bemutatóra készítenek el egy ruhát a modellen. Ez valóban az egyik legkeményebb modell munka, hiszen nem elég, hogy a derekad nem mehet 60 cm, a csípőd pedig 89-90 fölé, szinte egész nap állnod kell, hogy rajtad fittingeljék a kollekció összes ruháját. A bemutató előtt igen feszült a hangulat is a showroomban, ám remek lehetőség, hogy megismerd a tervezőt és a csapatát.

11. Az év modellje díj

A modelleknek nem tartanak minden évben díjátadó gálát, amiből következik, hogy az igen szórakoztató riszaviadalok sem léteznek sajnos. A legnagyobb modellszakmával foglalkozó weboldal, a Models.com viszont ugyan csak online, de minden évben meghirdeti a szakma által legjobbnak ítélteket, a tavalyi év női modellje például Adwoa Aboah volt. A 2018-as év legnagyobb divatikon díját pedig Naomi Campbell fogja átvenni a CFDA (Council of Fashion Designers of America) éves ceremóniáján.


Kép

12. Őrült divatbemutatók

Ha az első részben Mugatu hajléktalanok és újrahasznosított szemét inspirálta hanyag kollekciója előtt értetlenül álltál, a másodikban valósznűleg fel sem tudtad fogni Don Atari showját egy elhagyott vegyi hulladékgyűjtő tetején koporsókkal, szárnyas Minden által korbácsolva. Sajnos nem állíthatjuk, hogy ezek nem lennének rendben a valóságban, ha egy nagy divatház tervezőjének fejéből pattannának ki. A hanyag kollekciót például John Galliano őszi-téli bemutatója inspirálta 2000-ből, amelyből 10 évvel később Vivienne Westwood is ihletet merített. Időközben az is előforudlt, hogy egy designer majdnem 500 dollárért árulta a bőrből készült szemeteszacskóit. A legutóbbi zoolanderes fordulat Moschinonál volt látható, ahol mindenféle szemetet ragasztottak a bemutatott 2017-es őszi ruhákra. Ami magát a showt illeti, építettek már igazi jéghegyeket, erdőket, cirkuszt, úszómedencét, bevásárló központot, lángoló autós díszletet, körhintát, repteret, hajófedélzetet és élő sakktáblát is egy-egy kollekció kedvéért.

Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is!

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

A SPAR kényelmi termékeivel időt és pénzt is spórolhatsz!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

Eddig azt hitted, hogy lehetetlen őket beszerezni? Elhoztuk neked a TikTok legfelkapottabb sminktermékeit!

Selena Gomez márkájáról álmodozol már egy ideje? Most pár kattintással a tiéd lehetnek a legmenőbb termékek!

Kép

4 csillagjegy, akinek a május az év legszerencsésebb hónapja lesz: valóra válik a legnagyobb álmuk!

A májusi eső aranyat ér! Valakinek pedig tényleg ezt hozhatja a tavaszi szezon legszebb és legcsodálatosabb hónapja.

Kép

A rajongók aggódnak: Justin Bieber nyilvánosan tört ki zokogásban - FOTÓ

A rajongói kommentek százezrei záporoztak Justin Bieber szelfije alá, ami valóban aggodalomra adhat okot, hiszen egyértelműen sírt.

Kép

Napi horoszkóp április 29.: az Ikreknek éles helyzetben kell feltalálniuk magukat, a Skorpióknak motivációra van szükségük a feladataik elvégzéséhez

A hét első napja is számos izgalmat tartogat számodra, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

Felszolgálók kitáltaltak: Ezek a sztárok adják a legtöbb és a legkevesebb borravalót

Az, hogy valakinek a bőre alatt is pénz van, még nem jelenti azt, hogy szívesen is ad belőle másoknak.