Promóciók
Só a kávéba? Szakértők szerint érdemes kipróbálni, mégpedig emiatt
4 csillagjegy, akinek a május az év legszerencsésebb hónapja lesz: valóra válik a legnagyobb álmuk!
A májusi eső aranyat ér! Valakinek pedig tényleg ezt hozhatja a tavaszi szezon legszebb és legcsodálatosabb hónapja.
Napi horoszkóp április 30.: az Ikrekre viszonylag nehéz feladat teljesítése vár, az Oroszlánok egyfajta kényszerhelyzetbe kerülnek
A csillagok a hónap utolsó napjára is tartogatnak bőséggel izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
Liptai Claudia 17 éves lánya esküvői ruhában pózolt: Pankából gyönyörű nő lett
Gesztesi Panka Sára még csak júliusban tölti be a tizennyolcat, de máris profi modellkarrier előtt áll.
4 csillagjegy, akinek május 1-jén 180 fokos fordulatot vesz az élete: soha nem látott csoda történik velük
Hatalmas változásra számíthatnak ezek a jegyek!
Ha kávéról van szó, a legtöbb embernek a tej és a cukor jut eszébe, mint ízesítő, de gondoltad volna, hogy egy csipetnyi só is csodákat művelhet vele? Elsőre úgy tűnhet, ez szembemegy minden logikával, de Alton Brown, élelmiszertudományi szakértő szerint pont a só az, amitől finomabb lehet egy csésze forró fekete.
A titok abban rejlik, hogy a só semlegesíti a kávé keserű ízét, ha megfelelő arányban használod. Kutatások szerint ráadásul a só jobban semlegesíti a keserűséget, mint a cukor. Túlzásba sem szabad esni, mert ihatatlan lesz a kávé. Két kanál őrölt kávéhoz nagyjából egy negyed kanál sóra van szükség a szakértő szerint.
Alton egyébként 10 éven keresztül népszerűsítette a hacket, ezért Alton Brown trükként terjedt el a neten. Persze nem ő az első és egyetlen, aki ezt csinálja, évezredek óta jellemző bizonyos kultúrákra. A Modernist Cuisine gasztróírója, Chris Jung ettől egy kicsit eltérően gondolkodik, szerinte elegendő mindössze egy csipetnyi só elegendő ahhoz, hogy egy kellemes ízt kapjunk.
Főleg azoknak jöhet jól ez a trükk, akik nem szeretnének tejet vagy cukrot tenni az italukba, ugyanis így sokkal lágyabb ízt kapnak.
A só mennyisége egyébként függ a pörköléstől is, a világos pörkölésű kávékat kevesebb ideig pörkölik, ízük általában savasabb, citrusosabb, gyümölcsösebb aromájuk van. A sötét pörkölésű kávéra a testesebb, erősebb íz a jellemző. Ha belegondolsz, hogy a karamellát és a csokit is szuperül kiegészíti a só, akkor már nem is tűnik olyan meredeknek az ötlet, nem igaz?
És ezt olvastad már?
Hogy tetszett a cikk?
Promóciók
A SPAR kényelmi termékeivel időt és pénzt is spórolhatsz!
Promóciók
Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?
Ezt a szezonális zöldséget te sem fogyasztod eleget, pedig számtalan jótékony hatása van
Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.
5 fontos vitamin a kutyáknak, amiről tudnod kell
Tudtad, hogy a kutyáknak is szükségük van a megfelelő vitaminokra ahhoz, hogy egészségesek és boldogok legyenek? Nos, az alábbi cikkben öt fontos vitamint fogunk bemutatni, amelyekről minden kutyatulajdonosnak tudnia kell.
Heti AKCIÓ! Az 5 legjobb hidratáló krém 10.000 Ft alatt
Hoztunk most 5 olyan hidratáló krémet, ami garantáltan felkelti a te érdeklődésedet is.
4 csillagjegy, akinek május 1-jén 180 fokos fordulatot vesz az élete: soha nem látott csoda történik velük
Hatalmas változásra számíthatnak ezek a jegyek!
Ellenségek találkozása: Sztárok, akik miatt botrányba fulladhat a 2024-es MET-gála
Az biztos, hogy a legnagyobb, leghíresebb események szervezőinek lehet a legnehezebb, hiszen köztudott, hogy a sztárok egymással való viszonya mindig kaotikus.
Napi horoszkóp április 30.: az Ikrekre viszonylag nehéz feladat teljesítése vár, az Oroszlánok egyfajta kényszerhelyzetbe kerülnek
A csillagok a hónap utolsó napjára is tartogatnak bőséggel izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!