Promóciók
Eddig te is rosszul készítetted a krumplipürét: 5 gyakori hiba, amit a legtöbben elkövetnek
Forrás: Unsplash/Taha Samet Arslan
8 kutyafajta, amit az állatorvosok soha nem tartanának: elárulták, miért
Az orvosok véleménye szerint néhány kutyafajta sokkal problémásabb a többinél, ezért nem javasolják a tartásukat... Te egyetértesz?
10 étel és ital, amit a neurológusok messziről elkerülnek: komolyan károsíthatja az agyad
Vannak olyan ételek és italok, amelyek súlyosan károsíthatják az agyunkat, ezt pedig mindenkinél jobban tudják a neurológusok.
4 csillagjegy, akinek május 5-én véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!
Hosszú és nehéz időszakot zárhat le 4 csillagjegy, ami pedig ezután következik, az több, mint csodálatos!
Napi horoszkóp május 4.: az Ikreknek túl sok feladatra kell koncentrálniuk, az Oroszlánok kissé túlzónak találják egy bizonyos személy törődését
A csillagok hétvégére is üzentek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
Talán eddig azt hitted a krumplipüré egy elronthatatlan étel, aminek nem sok csínja-bínja van, de sajnos tévedtél! Mesterszakácsok mondták el, mik a legnagyobb hibák az otthoni konyhákban és hogyan lehet ezeket kiküszöbölni!
Sok főzővíz a krumpliban
Elsőre nagyon furcsán hangzik, hogy sok lehet a víz a krumpliban, hiszen pürésítés előtt mindenki megfőzi. A séfek szerint azonban nagyon nem mindegy, mennyi vízben és meddig főzöd. Minél több a víz a fazékban és minél tovább lobog benne a krumpli, annál vizesebb lesz, így viszont nem fog tudni annyi tejet, tejszínt és vajat felvenni. A mesterszakácsok például egyben, héjastul főzik meg a burgonyát, majd ha ezzel megvannak, megpucolják és 2 percre 200 fokos sütőbe teszik, csak ezután törik össze.
Nem csípi a hideget a burgonyapüré
A krumplipüré akkor tud krémes maradni, ha folyamatosan melegen van tartva, amint lejjebb megy a hőmérséklet, elkezd összeállni. A séfek szerint ezért soha nem szabad hideg tejet, tejszít használnod, ezeket mindig melegítsd fel azelőtt, hogy a burgonyához adnád. Ha sokkal hamarabb elkészültél vele, mint ahogy tálalni szeretnéd, nyugodtan tedd 100 fokra melegített sütőbe, hogy kellemesen krémes és forró maradjon.
Krumpliragacs
A profi séfek szerint a túlságosan átdolgozott krumplipüré hamar válik krémes és lágy helyett ragasztószerű trutyivá, ezért nagyon nem ajánlják az otthoni botmixert az elkészítéséhez. Ennek a jelenségnek az az oka, hogy a túldolgozottságtól felbomlik a krumpli szerkezete és túl sok keményítő szabadul el, ez pedig nem finom és nem is néz ki jól. Éppen ezért akkor jársz jól, ha hagyományos módon pürésítesz krumplinyomóval vagy villával.
Minden nedves hozzávalót egyszerre adtál hozzá
A krumplipüré egy pillanat alatt teljesen el tud ázni, ha minden folyékony hozzávalót egyszerre öntesz rá. A legjobb, ha a vajat és a tejszínt előbb összemelegíted egy másik edényben, majd abból adagolva, néhány percenként, kevergetés mellett adod hozzá.
Tejszín helyett tejet használtál
Az egyik leggyakoribb és legnagyobb hiba, amit elkövethetsz krumplipüré készítés közben az az, hogy magas zsírtartalmú főzőtejszín helyett csak simán tejet használsz. A tej sokkal több vizet tartalmaz, mint a tejszín, így a végeredmény nem lesz sem elég lágy, sem elég krémes, sem elég ízletes. A zsírnak köszönhetően ugyanis az ízek sokkal markánsabbá válnak, felerősíti azokat. Szóval mindig tejszínt használj, sőt, egy fél kocka vaj is simán mehet a pürébe pluszban!
És ezt olvastad már?
Hogy tetszett a cikk?
Promóciók
Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!
6 étel, amiben a legnagyobb eséllyel bukkan fel ez a rendkívül káros anyag: próbáld minimalizálni a fogyasztásukat
Sokan nem tudják, de bizony a csomagolt élelmiszerekben is igencsak jelentős kockázat van. Ugyanis nemrégiben kutatás készült arról, hogy a csomagolt élelmiszerekben található mikroműanyag jelentősen növeli a szívroham és az agyvérzés kockázatát. Nézzük is, mely ételekben van a legtöbb ilyen jellegű káros anyag, melyeket érdemes lenne kerülni.
Sztárok, akik 2024-ben lesznek 60 évesek - sokuk közülük úgy ragyog, mint 20 évvel ezelőtt!
Sokukon nem is látszik az öregedés! Íme azok a sztárok, akik 2024-ben ünneplik 60. születésnapjukat.
Vilmos kegyetlenül szakított Katalinnal - Híres szerelmi történetek, amik óriási hullámvölgyeket is túléltek
A sztárvilág újra és újra szolgáltat számunkra szaftos, vicces, megbotránkoztató vagy éppen durva pletykákat, a sztárpárok kapcsolatai pedig még annál is többet.
A hirtelen hasi hízás 5 oka: súlyos betegséget is jelezhet
Bárkivel előfordulhat, hogy egy lazulós hétvége alatt kicsit többet eszik a szokásosnál, ezért felszalad rá 1-2 kiló. De ha ennél is többet hízol rövid időn belül, azonnal fordulj szakemberhez!
10 híres meleg férfi, aki nőt vett feleségül
Több olyan meleg hírességről is tudni, akik bizony szexuális beállítottságuk ellenére egy nőt vettek először feleségül.
Jobb, ha odafigyelsz! Sokan nem tudják, pedig EZÉRT is 3 bűntetőpont járhat az utakon!
Azt gondolod, hogy tényleg minden KRESZ-szabályt tökéletesen betartasz? Nos, akad egy, amiről sokan hajlamosak elfelejtkezni. Közéjük tartozol?