Az orvos tanácsolja: ezeket az ételeket maximum heti egyszer fogyaszd
A mértékletesség a fontos, épp ezért intenek óva a szakértők, hogy az alábbi ételeket próbáld meg hetente egyszer fogyasztani csak.
A mértékletesség a fontos, épp ezért intenek óva a szakértők, hogy az alábbi ételeket próbáld meg hetente egyszer fogyasztani csak.
A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.
A trigliceridek a szervezetben található zsírok egy fajtáját jelentik. Az emelkedett szintek a szív- és érrendszeri betegségek fokozott kockázatához kapcsolódnak. Az étrend fontos szerepet játszik a trigliceridek termelésében a szervezetben, és bizonyos élelmiszerek akár csökkenthetik is a vérzsír szintjét.
Sokan úgy gondolják, hogy a brit királyi család tagjaihoz tartozni csupa fényűzés és boldogság. Valójában számtalan szabálynak szükséges megfelelniük, hiszen olyan hétköznapi dolgokat is meghatároznak számukra, hogy mit viselhetnek, vagy éppen, hogy mit ehetnek. Az utóbbiak szerint pedig rendkívül fontos, hogy mit fogyaszthatnak, arra pedig egészen konkrét tilalmak vannak, hogy mit nem szabad enniük. Mutatjuk is, mely ételek ezek.
Ha pajzsmirigy alulműködéssel küzdesz, érdemes lehet a glutén, a feldolgozott élelmiszerek és más olyan élelmiszerek eltávolítása étrendedből, amelyek beindíthatják az immunrendszert vagy gyulladást okozhatnak.
A magyar konyha egy átlagos hétvégén sem kíméli az ember gyomrát, hát még karácsonykor! A halászlé, töltött káposztával öblítve, a rántott hús, a zserbó, a többféle bejgli és még a számtalan más étel komoly emésztési gondokat okozhat, ha nem figyelünk oda, hogy már csak a szemünk kívánja a finom falatokat.
A szívbetegség vezető halálok a világon, de megfelelő étkezési szokásokkal csökkenthető a koleszterinszint és javítható a véráramban lévő zsírok mennyisége. A magas koleszterinszint – különösen a „rossz” LDL – ugyanis összefügg a szívbetegségek fokozott kockázatával. Az alacsony „jó” HDL-koleszterin és a magas trigliceridszint szintén összefügg a fokozott kockázattal. Az ÉvaMagazin.hu írása.