Vegyélhazait: Hobbiból hazai ízek mindenmentes receptkönyvtára – Brigi’s Bakery

Brigi's Bakery
Kamilla

Ezen a héten indul útjára a #vegyélhazait cikksorozatunk, amelyben olyan hazai márkákat, vállalkozásokat, ötleteket és termékeket fogunk bemutatni nektek, amelyek nemcsak a minőségi magyar színvonalat hozzák el, hanem inspirációt is adhat azok számára, akiket már régóta foglalkoztat egy saját ötlet megvalósítása.

Első bemutatkozónk a finom ételek és ízek mellett egy másik fontos dolgot is szem előtt tart, ami nem más, mint az egészség és tudatosság. Csitári Brigitta, a Brigi’s Bakery kitalálója, illetve gasztrobloggere először hobbiként fogott neki az oldala szerkesztésébe, ám nagyon gyorsan kiderült, hogy az emberek az ínycsiklandó képei mellett a különleges receptjeire is kíváncsiak. A vele készült interjúnkból őt és természetesen a receptoldalát is megismerhetitek.

Szinte pár hónap alatt lett többezres követő táborod, ami nem meglepő, hiszen zseniális ételeket lehet látni az Instagram oldaladon. Mesélj picit az indulás ötletéről!

Gyerekkorom óta az életem része a főzés, de leginkább a sütés. Mindig is kikapcsolt, nem esik nehezemre munka után összedobni valami finomat. De a sütés mégis közelebb áll hozzám, mivel édesanyám is jól főz, így amíg együtt éltünk, az volt a leosztás, hogy ő főzött, én pedig önállóan süthettem valamit gyerekként is. Ez az emlék ösztönzött arra, hogy ne csak a saját Instagram-oldalamra készítsek időnként kajafotókat, hanem csináljak egy külön felületet ezeknek.

Több hazai receptoldalt is ismerni. Mitől különlegesebbek a receptjeid más hozzád hasonló oldalakhoz képest?

Nagyon sok gasztroblogger van. Nehéz új dolgokat kitalálni már, de talán nem is mindig kell újat alkotni. Ha a régi dolgok beváltak, elég csak csavarni egyet rajtuk. Én a bevált receptjeimet osztom meg, legyen ez a nagymamáé vagy akár egy külföldi sztárséfé. Ahogy otthon, úgy az Instagramon is a saját szám íze szerint „főzök”. Az a cél, hogy inspiráljuk és segítsük a követőinket.

Az emberek azt gondolnák, hogy kompromisszumot kell kötni az ízek hátrányára, főleg a mindenmentes ételek esetében, de a képeiden is látni, hogy nemcsak szemet gyönyörködtetők és egészségesek az ételeid, hanem finomak is. Erre tudatosan figyeltél?

A mindenmentes receptek esetében szinte elkerülhetetlen, hogy ízben vagy látványban nem olyan lesz a végeredmény, mint amit elképzeltünk. Nem száműztem alapanyagokat a konyhámból. Arra viszont figyelek, hogy ha tehetem, teljes kiőrlésű lisztet használjak és a cukor mennyiségét már egy új recept kipróbálásakor élből lefelezem - vagy valamilyen természetesebb édesítőszert adok hozzá.

Honnan merítesz ötleteket a receptjeidhez?

A népszerű gasztrobloggerek és remekműveik éppúgy inspirálnak, mint az, hogy a régi, jól bevált (és követelt) családi recepteket modern és egészségesebb köntösbe bújtassam.

Mennyire figyelsz az alapanyagok könnyen beszerezhetőségére és minőségére?

Nem vagyok a saját magam ellensége. Olyan hipermarketbe járok évek óta, ahol szinte mindent be tudok szerezni és jó minőségűek a termékek. Abból pedig általában többet vásárolok előre, amiket nehezebb beszerezni.

Egy egész kis közösséget sikerült kiépítened az Instagram-oldaladnak köszönhetően. Milyenek a visszajelzések?

Csupa pozitív visszajelzést kapok. Nagyon ki vannak éhezve az emberek a minőségi és finom ételekre, ezért hálásak egy-egy jó receptért. Most a járvány idején pedig egyre többen kezdenek barátkozni a főzéssel otthon, így ötleteket is tudnak csenni az oldalamról.

Volt vagy van olyan gasztro-példakép, akitől inspirálódtál?

Van néhány olyan gasztroblogger, akik elképesztően jók. Imádom az olasz konyhát, Gennaro Contaldo ételeit nagyon szeretem. Idehaza pedig a Street Kitchen csapatát kedvelem.

Neked melyik a kedvenc ételed a saját receptjeid közül?

Nehéz lenne választani, de az olasz ételek szerelmeseként a házi tésztát és pizzát mindenképp kiemelném.

Alapvetően csak az általad elkészített ételekről tettél fel tartalmakat. Ma pedig már a saját receptjeidet is megosztod. Mik a terveid a jövőre nézve?

Amikor elkezdtem, még nem volt teljesen kiforrott kép bennem, hogy ez egy fényképalbum lesz vagy a recepteket is megosztom majd. Viszont a rengeteg üzenet után, ami a receptekhez kapcsolódott, úgy döntöttem, hogy ha nem is mindhez, de az ételek nagyrészéhez a receptet is kiírom, hogy más is örömet szerezhessen az általam kedvelt ételekkel a magának vagy a szeretteinek.

Ha kíváncsi vagy a Brigi's Bakery finomságaira, akkor kattints végig a galériára!

Nézd meg a galériánkat - 7 kép
#vegyélhazait: Brigi’s Bakery