Ősellenség vagy szuper alapanyag? Az igazság a tejtermékekről

Monika Grabkowska / unsplash
Menyes Barbi

A tejtermékek kaptak hideget-meleget az utóbbi években, de vajon megéri tiltólistára tenni őket, ha semmiféle ételallergiával nem küzdesz? A válasz: NEM!

Egy ideje rengeteg cikk jelenik meg a tejtermékek negatív hatásairól, és lassan kezdjük azt érezni, hogy akkor járnánk a legjobban, ha a natúr joghurtot, a kefírt, a sajtokat és persze a tejet is örökre kiiktatnánk az étrendünkből. Pedig az igazság az, hogy ha nem vagy laktózérzékeny, és nem küzdesz ételallergiával, akkor a tejtermékek igenis nagyszerű fehérjeforrások, tele kalciummal, D-vitaminnal és jófajta zsírokkal.

Tavaly egy kutatásból már az is kiderült, hogy az eddigiekkel ellenétben a tejtermékek mégsem okoznak szívbetegséget, és biztosak vagyunk abban, hogy hamarosan a többi negatív dolgot is megcáfolják, ami ehhez az ételcsoporthoz kapcsolódik.

Olvasd el ezt is!
Ha EZT teszed a joghurtodba, olyan csodaszert kapsz, hogy attól még a kutatók is eldobták az agyukat!

Szóval ha bírja a tested, akkor edd őket bátran, különösen akkor, ha sokat sportolsz! Ha tudni akarok, melyek a legfontosabb pozitív hatásai a tejtermékeknek, kattints a Runner's World cikkére!

Nézd meg a galériánkat - 6 kép
Zabital házilag – lépésről lépésre