Egyre népszerűbb a ghí, de mi is ez valójában?

Menyes Barbi

Itthon a vaj és a margarin - ami mindig kap hideget és meleget - a keto és a hozzá hasonló diéták hódításával egyre több figyelmet kapnak, ám ott van a ghí, amit Indiában már ősidők óta fogyasztanak.

A ghí egy Indiából származó tisztított vaj, amit már ősidők óta használnak még az ájurvédában is. Az ok egyszerű: a ngy melegben a sima vaj megromlott, míg a ghí nem. Mostanában elég nagy népszerűségnek örvend ez az étel, amit a vajnál sokkal"egészségesebbnek, természetesebbnek" neveznek, megemészteni is könnyebb, gyulladáscsökkentő és anyagcsere serkentő hatásai is vannak.

Ám mielőtt kivágod a konyhádból az összes vajat és olívaolajat, érdemes kicsit jobban megismerned a ghít - olvasd el a Runner's World cikkét!

forrás: GettyImages
Nézd meg a galériánkat - 11 kép
11 tényleg hasznos tanács, ha segítség nélkül akarsz fogyni