Nézd meg a galériánkat - 11 kép
11 tényleg hasznos tanács, ha segítség nélkül akarsz fogyni
Egyre népszerűbb a ghí, de mi is ez valójában?
Egészség, Táplálkozás2019. június 10. #egészség#Táplálkozás#futás#Galéria#fogyás#étkezés
Itthon a vaj és a margarin - ami mindig kap hideget és meleget - a keto és a hozzá hasonló diéták hódításával egyre több figyelmet kapnak, ám ott van a ghí, amit Indiában már ősidők óta fogyasztanak.
A ghí egy Indiából származó tisztított vaj, amit már ősidők óta használnak még az ájurvédában is. Az ok egyszerű: a ngy melegben a sima vaj megromlott, míg a ghí nem. Mostanában elég nagy népszerűségnek örvend ez az étel, amit a vajnál sokkal"egészségesebbnek, természetesebbnek" neveznek, megemészteni is könnyebb, gyulladáscsökkentő és anyagcsere serkentő hatásai is vannak.
Ám mielőtt kivágod a konyhádból az összes vajat és olívaolajat, érdemes kicsit jobban megismerned a ghít - olvasd el a Runner's World cikkét!
forrás: GettyImages