A maradékmentés szabályai, mert most végképp nem dobunk ki ételt

Getty Images
Eörsi Sarolta

Az elmúlt hetek bezártságában alapvetően megváltoztak az étkezési szokásaink. Mivel kizárólag otthon eszünk, ezért többet főzünk, több a mosogatnivaló… és több a háztartási ételmaradék is. Most ahhoz adunk segítséget, hogyan gondold újra a maradékkezelési stratégiádat az új helyzet fényében.

Az ember gyakran azért dob ki ételt, mert nincs tisztában vele, hogy hasznosítható lenne még. A legtöbben ránézünk egy élelmiszerre, megállapítjuk, hogy friss vagy már nem annyira és aszerint cselekszünk, miközben lehetne konkrét „protokollunk” arra, hogy az étel „életútjának” melyik stációjában mit kezdjünk vele. Szóval ez sem olyan fekete-fehér, mint gondolnánk.

Olvasd el ezt is!
Élesztőt sörből? Vannak ennél jobb megoldások is!

A maradékmentés néhány alapszabálya:

Nézd meg a galériánkat - 4 kép
Maradékmentés: új helyzet, új konyhai menetrend, új szokások