Karamelizált körte és mascarpone: készíts különleges ízesítésű palacsintát!

Getty Images/ zia_shusha
Besenyei Bianka

Mutatunk egy nagyon finom őszi receptet, amit akár munka után is gyorsan összedobhatsz.

Ha szereted a palacsintát, biztosan sokféle töltelékkel kóstoltad már. A klasszikus kakaós, Nutellás, túrós és lekváros verzió mellett azonban érdemes néha egy kicsit más ízesítésben is gondolkodni. Pont ezért mutatunk most egy olyan verziót, amit nemcsak eltér a megszokottól, de isteni finom is. Egy próbát biztosan megér, ha szereted a körtét, a bogyós gyümölcsöket és a mascarpone ízét.

Olvasd el ezt is!
Kipróbáltam Erzsébet királynő kedvenc palacsinta receptjét
Recept
Elkészítési idő: 20 perc
2 személyre
Palacsinta sült körtével és mascarpone krémmel
Hozzávalók
  • 1 bögre tej
  • ¼ bögre víz
  • 2 nagy tojás
  • 4 evőkanál olvasztott vaj
  • ¾ teáskanál vaníliakivonat
  • 1 bögre liszt
  • csipet fahéj
  • 1,5 bögre mascarpone
  • ¼ bögre habtejszín
  • ½ bögre porcukor
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 körte kimagozva, félbe vágva
  • 3 evőkanál barnacukor
  • szeder
  • méz
1. lépés
Készítsd el a palacsintát!
Egy nagy tálban keverd össze a tejet a vízzel és a tojással, illetve a vajjal és a vaníliakivonattal. Mehet hozzá a fahéj és a liszt is. Készíts csomómentes egyveleget belőle és süsd ki a palacsintákat. Két napig eláll a hűtőben a keverék, ha nem sütöd ki az egészet.

2. lépés
Készítsd el a krémet!
Egy tálban keverd össze a mascarponét a habtejszínnel és a porcukorral. Egy serpenyőben melegítsd fel a 3 evőkanál vajat és helyezd rá a körtéket, szórd meg barnacukorral és fahéjjal. Süsd 5 percen keresztül.

3. lépés
Ha kész vagy mindennel, kend meg a palacsintákat mascarpone krémmel és a körtés egyveleggel, dobj rá néhány szedret és hajtogasd be. Szórd meg porcukorral és csurgass rá egy kis mézet.

Ezeket is érdemes kipróbálni!

Nézd meg a galériánkat - 4 kép
4 isteni desszert tortillából

Forrás: Purewow