Kiakadtak a rajongók (és kicsit mi is) – Megváltozott a Nutella receptje

Getty Images
Noémi

Nemrég meglepő dologra derült fény az egyik legnépszerűbb édességgel kapcsolatban.

Olvasd el ezt is!
Te kipróbálnád? Ilyen egy egész héten át csak Nutellát enni!

Ha szóba kerül a Nutella, biztos, hogy azonnal a szádban érzed azt a mennyei mogyorós ízt, és valószínűleg te is úgy vagy vele, mint mi, hogy ha van otthon egy üveg belőle, akkor addig nincs nyugtod, amíg el nem pusztítod a tartalmát...

Most azonban kiderült, hogy a világ egyik kedvenc ízének összetevőit megváltoztatták, méghozzá titokban! A változást természetesen a rajongók szúrták ki, mert feltűnt nekik, hogy kevésbé mogyorós a krém íze.

Olvasd el ezt is!
Állandóan édességre vágysz, vagy mindig valami sósat ennél? Tudod, hogy a tested így akar üzenni neked?

A hamburgi fogyasztóvédelmi központ utánajárt a dolognak, és megállapították, hogy a mogyorókrém a korábbi 7,5 százalék helyett 8,7 százalék soványtejport tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy az új Nutella színe világosabb, így a cég szerint a tejport a kakaótartalom kárára növelték.

A Nutella cukortartalma is változott: 55,9 ről 56,3 százalékra növelték.

Olvasd el ezt is!
Rajongsz a kókuszvízért? Vigyázz, mert nem olyan egészséges, mint hiszed!

Szóval a korábbinál is cukrosabb lett a kedvenc édességünk...

Mostanra a Nutellát gyártó Ferrero is elismerte, hogy igaz a hír, és tényleg változtattak a Nutella titkos receptjén. Ám szerintük ez a változás nem hozott minőségi romlást, és mindössze a Nutella finomhangolásáról van szó.

A Nutella-rajongók azonban dühöngenek, sokan pedig már a Twitteren is a csokikrém bojkottjára szólítják fel az embereket a #boycottNutella hashtaggel.

Nézd meg a galériánkat - 11 kép
Megnyílt az első Nutella-kávézó!