Kiakadtak a rajongók (és kicsit mi is) – Megváltozott a Nutella receptje
Nemrég meglepő dologra derült fény az egyik legnépszerűbb édességgel kapcsolatban.
Ha szóba kerül a Nutella, biztos, hogy azonnal a szádban érzed azt a mennyei mogyorós ízt, és valószínűleg te is úgy vagy vele, mint mi, hogy ha van otthon egy üveg belőle, akkor addig nincs nyugtod, amíg el nem pusztítod a tartalmát...
Most azonban kiderült, hogy a világ egyik kedvenc ízének összetevőit megváltoztatták, méghozzá titokban! A változást természetesen a rajongók szúrták ki, mert feltűnt nekik, hogy kevésbé mogyorós a krém íze.
A hamburgi fogyasztóvédelmi központ utánajárt a dolognak, és megállapították, hogy a mogyorókrém a korábbi 7,5 százalék helyett 8,7 százalék soványtejport tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy az új Nutella színe világosabb, így a cég szerint a tejport a kakaótartalom kárára növelték.
A Nutella cukortartalma is változott: 55,9 ről 56,3 százalékra növelték.
Szóval a korábbinál is cukrosabb lett a kedvenc édességünk...
Mostanra a Nutellát gyártó Ferrero is elismerte, hogy igaz a hír, és tényleg változtattak a Nutella titkos receptjén. Ám szerintük ez a változás nem hozott minőségi romlást, és mindössze a Nutella finomhangolásáról van szó.
A Nutella-rajongók azonban dühöngenek, sokan pedig már a Twitteren is a csokikrém bojkottjára szólítják fel az embereket a #boycottNutella hashtaggel.
Megnyílt az első Nutella-kávézó!