Itt az ideje, hogy te készítsd el magadnak a zabtejet!

Mojzes Nóra

Sokan vannak, akik valamilyen ételintolerancia miatt fogyasztanak gabona- vagy egyéb magtejeket az állati eredetűek helyett. Sokan pedig azért, mert rendkívül finomak, és emellett persze egészségesek is. Egy baj van csak velük, hogy meglehetősen drágák. De tudtad, hogy ezeket simán előállíthatod akár otthon is, fillérekből?

Az Éva online útmutatós receptje

Jó, persze lehetett sejteni, de valahogyan én sem jutottam el addig soha, hogy megugorjam ezt a nem túl bonyolult feladatot. Pedig nagyon megéri házilag elkészíteni még akkor is, ha egyes fajtái viszonylag sok idő alatt készülnek otthon. Szerencsére azért túl sok energiát nem kell belefektetni a projektbe, és amint már mondtam, elég sokat spórolhatsz is vele. Míg egy magtej litere nagyjából 400 forinttól kezdődik, úgy házilag 40-50 forintból simán kihozható.

Némi kutatómunka után tehát úgy döntöttem, kipróbálom a zabtej elkészítését, amiről egyébként több módszer is kering a neten.

forrás: Nóri
Olvasd el ezt is!
Kolléganőnk "jobb, mint az eredeti" házi oreokeksz-receptje

A zabtej szuper magnéziumforrás, tele van B- és E vitaminnal, emellett vasat, foszfort, káliumot és kalciumot tartalmaz. Megnyugtatja az idegrendszert, csökkenti a koleszterinszintet és erősíti a hasnyálmirigyet, emellett pedig a lépet.

-

Van a nyers és van egy forrázott verzió, amiből én utóbbit választottam, mert több kedvező kritikát olvastam róla. Például jóval krémesebb, mint a nyers változat. Ha téged is érdekel, hogyan készíthetsz otthon zabtejet, kattints a galériára!

Nézd meg a galériánkat - 6 kép
Zabital házilag – lépésről lépésre

A cikk az evamagazin.hu-n jelent meg először.